Mozzarella Peyniri Nerelerde Kulllanılır?

Mozzarella Peyniri Nerelerde Kulllanılır?

Mozzarella peyniri herkesin mutfağında bulunması gereken ve birçok alanda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir peynir türüdür. Makarnalarda, hamur işi gibi birçok gıda içerisinde tercih edebilirsiniz.

Mozzarella Peyniri Nerelerde Kullanılır?

Mozzarella, günümüzde kullanım alanı oldukça genişlemiş bir peynir türüdür. Lezzetli olmasından dolayı bir çok yemek, hamur işinde tercih edilen bir tattır.

Günümüzde bu peynirin fazla kullanılmasından dolayı bulmak da oldukça kolaydır. Marketlerde ya da peynircilerde rahatlıkla bulabileceğiniz mozzarella peyniri ile ne yapabileceğinizden kısaca bahsetmemiz gerekirse;

1-)Pizza Yapabilirsiniz

Isıya karşı dayanıklı bir peynir değildir. Çabuk akışkan hale gelmesi sayesinde aslında biraz da bu kadar lezzetlidir. Bu peyniri pizza yapacağınız zaman bilhassa tercih edebilirsiniz ki dışarıda zaten mozzarella peynirli pizzalar oldukça revaçtadır.

2-)Sos Yapabilirsiniz

Mozzarella peyniri ile yapabileceğiniz bir diğer alternatif ise sostur. İster yemeklerde ister çorbalarda kullanabileceğiniz bu sosu hazırlaması da çok basittir. Mozzarella peyniri ve içine katmak istediğiniz baharatlar ile birlikte enfes bir tat elde edebileceğinizi söyleyebiliriz.

3-)Makarna Yapabilirsiniz

İster fırında makarna isterseniz de normal haşlayarak yaptığınız makarnaların üzerine sos gibi hazırlayabilir ya da direkt olarak mozzarella peynirli makarna yapabilirsiniz. Eğer makarnada kullanmayı düşünüyorsanız, kesinlikle bir miktar acı ve siyah zeytin de kullanarak çok lezzetli bir öğün yemeği elde edebilirsiniz.

4-)Hamur işinde Tercih Edebilirsiniz

Özellikle acil misafir geldiğinde hızlı bir şekilde hazırlamanız gereken böreklerde mozzarella peynirini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çabuk eriyebilmesi sayesinde böreklerin hızlı bir şekilde pişmesinde yardımcı olmaktadır.

Mozzarella Peyniri Nasıl Saklanmalıdır?

  • Mozzarella peyniri aslında diğer peynirler gibi muhafaza edilmelidir. En nihayetinde bir süt ürünü olmasından dolayı saklanma koşulları oldukça önemlidir. Bu koşullara dikkat edilmediğinde ise kısa sürede bozulabilmektedir.
  • Mozzarella peynirini alırken her zaman son kullanma tarihine göre almalısınız. Ayrıca yine bu peyniri tercih edeceğinizde aşırı miktarda almamaya dikkat etmelisiniz. Eğer yukarıda saymış olduğumuz yemeklerin yapımında kullanacaksanız ona göre miktarda, kahvaltıda tüketecekseniz ise tüketeceğiniz miktarda almanızı öneririz. Peynirler çok fazla bekletilmeyi sevmediği için çabuk bozulur ve fazla aldığınızda elinizde kalabilir.
  • Her peynirde olduğu gibi bu peynir türünde de saklamak için en uygun alan buzdolabıdır. Bu yüzden kesinlikle oda sıcaklığında uzun bir süre bekletmemenizi öneririz.
  • Peynirin ağzı açık bir şekilde buzdolabında muhafaza etmeyin. Her zaman hava almayacak şekilde kapalı kalması oldukça önemlidir. Aksi takdirde çabucak bozulabilir ve o zaman ise maalesef paranızı çöpe atmış olursunuz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ