Makyaj Fırçası Nasıl Temizlenir?

Makyaj Fırçası Nasıl Temizlenir?

Özellikle çalışan kadınların vazgeçilmezleri arasında olan makyaj kadınlar tarafından gerek iyi görünmek, gerekse iyi hissetmek için yapılmaktadır. Oldukça geniş bir pazar ağına sahip olan makyaj sektöründe vücudun her bölgesi için ayrı ayrı pek çok ürün üretilmektedir. Geniş fiyat yelpazesi ile de her kesime hitap edebilen makyaj ürünleri kadınların ilgisini bir hayli çekmektedir. Bu kadar çeşit makyaj ürününün olduğu kozmetik piyasasında bir de bu ürünleri cildinize uygulayacağınız aparatlar mevcuttur.

Ürüne ve bölgeye göre makyaj süngeri, makyaj fırçası ve türevleri mevcuttur. Gün içerisinde ciltte kalacak olan makyajı uygulayacağınız aparatlar ve hijyeni de oldukça önemlidir. Hijyenine dikkat edilmeyen makyaj aparatları yapılan makyajın kalitesini bozabilmesinin yanı sıra daha ciddi bir sorun olarak cildi de bozabilmektedir. Bu sebeple makyaj yapmak için kullanılan aparatların bakımı düzenli olarak, kullanım şartlarına uygun olarak yapılmalıdır.

Makyaj Fırçası Nasıl Temizlenir?

1-)Makyaj Fırçası Temizleyicisi İle Makyaj Fırçası Temizleme Yöntemi

Özellikle vaktinizin kısıtlı olduğu dönemlerde kullanabileceğiniz bu yöntemde kozmetik mağazalardan satın aldığınız makyaj fırçası temizleyicisini kullanabilirsiniz. Temizleme suyu ya da sprey halinde bulabileceğiniz makyaj temizleme ürünleri ile temizlediğiniz makyaj fırçalarınız daha kısa sürede kurumaktadır. Hem temizleme hem de bekleme zamanı açısından bakıldığında oldukça hızlı olan bu yöntemi aceleniz olduğunda tercih edebilirsiniz.

2-)Antibakteriyel Sabun ile Makyaj Fırçası Temizleme Yöntemi

Bu yöntemde fırçalarınızı alacak büyüklükte bir kap seçmelisiniz. Ardından bu kabın içerisine ılık su, antibakteriyel sabun ve az bir miktar zeytinyağı ekleyiniz. Karışımı hazırladıktan sonra makyaj fırçanızın metal kısmı suya değmeyecek bir biçimde suya batırılarak karıştırılmalı. Fırça yüzeyinde kalan makyaj kalıntılarını ise eliniz yardımıyla fırçadan arındırırken aynı zamanda fırçanızı köpürtünüz.

Makyaj fırçanızı köpürttükten sonra avuç içinizde döndürerek iyice kirlerin çıkmasını sağlayınız. Sonrasında ise makyaj fırçanızı ılık suyun altına tutarak kirlerin akmasını sağlayınız. Karışım içerisine eklenen zeytinyağı sebebiyle fırçanız hemen temizlenemeyebilir. Bu yüzden avuç içinize bir miktar daha antibakteriyel sabun sıkarak makyaj fırçanızı tekrar köpürtünüz.

Temizlenen makyaj fırçasını tekrar ılık su altında durulayınız. Kir ve köpükten iyice arındırdığınız makyaj fırçasının üzerindeki suyu kağıt havlu yardımı ile alınız. Son basamak olarak da temizlenen makyaj fırçasını kağıt havlu üzerine yatırarak kurumaya bırakınız.

Antibakteriyel sabun olmadığı durumlarda yerine şampuan, bulaşık deterjanı da kullanılabilir.
Karışım içerisine eklenen zeytinyağı makyaj fırçasının kıllarının sertleşmesini ve kurumasını engeller.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ