Çamaşır Makinesi Kokusu Nasıl Giderilir?

Çamaşır Makinesi Kokusu Nasıl Giderilir?

Çamaşır makinesin kokmasına sebep olan birçok unsur vardır. Bunlardan biri çamaşırların yıkandıktan sonra hemen çıkarmamak. Ne kadar uzun süre ve ne kadar sık bunu yaparsanız o kadar çabuk ve çok kokmaya başlar. Makinenin içinde yıkama sonrası gözle görülmeyen yerlerinde su kalır ve burada kirli suyun uzun süre kalması da kötü kokulara neden olur. Kullandığınız deterjanın kalitesi de makinenin kokmasına neden olur. Çünkü ister istemez kalıntılar olur ve birikintiler zamanla kokuya sebebiyet verir. Özetle iyi kullanılmayan bakımı yapılmayan makinelerden zaman içinde koku gelmesi gayet normaldir. Ancak çözümleri oldukça basittir.

1-)Limon Tuzu

Limon tuzu ile makinenizi temizlemek için 1 çay bardağı limon tuzu ve 1 ölçü deterjanla makinenizi çalıştırın. Burada makinenizi en yüksek sıcaklıkta, en yüksek devirde, en fazla durulama ile en uzun programda çalıştırın. Program bittikten sonra makinenin kapağını ve deterjan bölmesini açarak kurumasını sağlayın. Bu işlemi 2-3 ayda bir tekrarlarsanız 6 ay sonra makinenizdeki kötü kokulardan eser kalmayacaktır.

2-)Çamaşır Suyu

Çamaşır suyunu makinenin deterjan gözüne 1 su bardağı koyup en uzun programda çalıştırın. Bu yöntemde önemli olan nokta makinenin içinde suyun olabildiğince fazla beklemesi. Eğer makinenizin kapasitesi çok fazlaysa 2 su bardağı çamaşır suyuyla bu işlemi yapabilirsiniz. Ancak bu program bittikten sonra boş bir şekilde makineyi kısa programda tekrar çalıştırın. Aksi halde çamaşırlarınızda herhangi bir lekelenme meydana gelebilir.

3-)Sirke

Makinenizin deterjan gözüne biraz sirke koyarak boş çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta bir programda çalıştırdıktan sonra sirke kalıntıları için kısa programda hiçbir şey koymadan çalıştırın. Bu işlemi düzenli yaptığınız zaman makine kokusu tamamen gitmiş olur.

4-)Temizlik ve Bakım

Yukarıdaki yöntemlerin daha etkili olması için ve makinenizin daha uzun ömürlü olması için makine temizliği ve bakımı çok önemli. Bu yüzden makinenizin deterjan gözünü eğer çıkıyorsa çıkarıp yıkayın. Çıkmıyorsa da nemli bir bez yardımıyla silebilirsiniz. Yetişemediğiniz noktaları da diş fırçası yardımıyla temizleyebilirsiniz. Makinenin içinde kapak kısmında bulunan lastiğin temizliği de önemli çünkü burada deterjan kalıntıları birikir. Bu lastiğin etrafına deterjan sürüp 10 dakika bekletin. Deterjanı sıcak suyla karıştırın. Bekledikten sonra durulayın. Makineyi boş çalıştırın. Son olarak makinenin filtresini deterjanlı sıcak suyla düzenli aralıklarla yıkayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ