Mercimek Çorbasının Yanına Ne Gider?

Mercimek Çorbasının Yanına Ne Gider?

Mercimek çorbasının yanına yapılabilecek, tat olarak da uyum sağlayacak birçok yemek vardır. Bu yazımızda ise sizlere mercimek çorbasının yanına gidebilecek olan yemekleri sıraladık.

Mercimek Çorbasının Yanına Ne Gider?

Mercimek çorbası sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Fakat bazen yanına yapılacak, ona uyum sağlayacak yemekleri hazırlarken ne yapacağımızı şaşırırız. Aslında şaşıracak bir şey yok 🙂 Eve yorgun gelmiş olabilirsiniz ya da ansızın misafir gelmiş olabilir ve kısa zamanda yemek hazırlamak zorunda kalabilirsiniz. Böyle bir durumda panik olmamanız için biz size 2 çeşit yemek önerisinde bulunacağız. Umarım yardımcı olabiliriz.

1-)Tavuk Sote Ve Pilav

Tavuk sote oldukça kolay bir şekilde hazırlanabilen, içerisine istediğiniz malzemeleri katabileceğiniz pratik bir yemektir. Pirinç pilavı da yine aynı makarna gibi şipşak hazırlayabileceğiniz bir yemektir. Eğer evinizde tavuk yok ise çabucak gidip alabilir ve yaklaşık 1 saat içerisinde tüm yemeklerinizi servis edebilirsiniz.

2-)Patatesli Köfte Ve Makarna

Patatesli köfte ve makarna da mercimek çorbasının yanına yapabileceğiniz yemeklerden biridir. Makarna zaten 15 dakika içerisinde hazırlanan bir yemek. Patatesli köfte belki 15 dakikada bitmeyebilir fakat yine maksimum 1 saat içerisinde tüm yemekleriniz hazır halde servis edebilirsiniz.

Yemeklerinizin yanına ekstra olarak salata, turşu gibi aperatifler de hazırlayarak servis edebilirsiniz. Böylece çok zaman harcamadan pratik tarifler ile gününüzü çok rahat kurtarabilirsiniz.

Mercimek Çorbası Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mercimek çorbası hazırlarken, mercimekleri bol su da yıkarız. Fakat pişme esnasında köpürmemesi ve daha lezzetli olması için sadece bol su ile yıkamak yetmiyor. Bu yüzden mercimeği ovalayarak yıkamanızı öneririz.
  • Soğanlarınızı kullanacaksanız şayet sarımsaklarınızı doğradıktan sonra yüksek ateşte değil, kısık ateşte pişirin.
  • Lokantalarda yapılan mercimek çorbalarında, tereyağında un da kavurmaktadırlar. Böylece mercimek çorbasının tadı da daha lezzetli olmaktadır. Eğer evinizde lokanta usulü mercimek çorbası hazırlamak istiyorsanız sizde un ve tereyağı kavurabilirsiniz fakat bu işlemde unun topaklanmaması için çırpma işleminde muhakkak tel çırpıcı kullanmanız gerekmektedir. Yine bu karışımın içine pul biber, nane gibi malzemeler de ekleyerek daha farklı bir tat elde edebilirsiniz.
  • Mercimek çorbasının asıl rengi sarıdır. Fakat bu renk yaptığınız mercimek cinsine göre değişiklik gösterebilmektedir. Eğer ithal mercimek kullanıyorsanız mercimeğin rengi yeşilimsi olacaktır fakat yerli mercimeklerin rengi sarıdır.
  • Belki de mercimek çorbasının en önemli püf noktası kesinlikle et suyudur! Ya kemik ya da et suyu ile mercimek çorbası yapmanız tadının olağanüstü diyeceğimiz şekilde değiştirmektedir. Eğer hiç denemediyseniz, kesinlikle denemenizi tavsiye ederiz. Aynı şekilde et ya da kemik suyunu, unu kavururken eklemeniz de mercimek çorbasını yine lezzetlendirecek bir yöntemdir.
  • En son olarak, çorbanızı pişirdikten sonra blenderdan geçirin ve daha sonrasında süzgeç kullanarak tekrar süzün. Böylece mercimek çorbanızın tamamen süzülmüş olacağından emin olabilirsiniz.
  • Çorbanızın daha kırmızı ya da turuncu bir kıvamda olmasını isterseniz de ekstra olarak biber ya da domates salçası ekleyebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ