Sakız Lekesi Ayakkabıdan Nasıl Çıkar?

Sakız Lekesi Ayakkabıdan Nasıl Çıkar?

Özellikle yaz aylarının gelmesi ve havanın ısınması ile asfalta atılan sakızlar yürürken kolaylıkla ayakkabılara yapışabilir. Sanırım bu histen daha kötü bir his yoktur. Sıcaklığın etkisi ile iyice genleşmiş olan sakız yol boyunca rahatsızlık duymanıza sebep olur.

Kauçuktan yapılan sakız maddesi sıcaklığın etkisi ile çıkarılması neredeyse imkansız hale gelir. Peki sakız lekesi ayakkabıdan nasıl çıkar? İşte sakız lekesinin ayakkabıdan çıkarılması için önerilen birkaç yöntem;

1-) Ayakkabınızdaki sakızın donmasını sağlayın

Sakızın sıcakta çıkarılması neredeyse imkansızdır. Hatta sıcakta sakızı çıkarmaya çalışmak sakızın etrafa daha da yayılmasına sebep olur. Bu durumun önüne geçmek için yapılması gereken ilk işlem sakızın donmasını sağlamaktır.

Sakızın donması için sakız yapışan ayakkabıyı birkaç poşet içerisine koyarak buzdolabın dondurucu kısmına koyabilirsiniz. bu işlemde yarım saat kadar ayakkabının dondurucuda kalması yeterlidir. Çıkardıktan sonra hiç zaman kaybetmeden sert bir cisim yardımıyla donmuş sakızı kazıyınız. Kolayca çıktığını ve etrafa bulaşmadığını siz de göreceksiniz.

Sakızın donmasını sağlamak için illa ki buzdolabına koymanıza gerek yok. Sakızın yapıştığı yere buz ile müdahale etmeniz de sakızın donmasını sağlayabilir. Bu şekilde de sakızı dondurarak aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

2-) Pas ve Yağ Sökücü Kullanın

Piyasada bulunan birçok pas sökücü ve yağ sökücü kimyasal maddeler sakız lekesinin çıkarılmasını da sağlamaktadır. Sakız lekesinin çıkarılması için sakızın yapıştığı bölgeye bu kimyasallardan sıkmanız ve bir miktar bekleyip sonra sert bir cisim ile kazımak yeterli olacaktır.

3-)Zeytinyağı kullanın

Zeytinyağı sakızı yağlayarak etrafa bulaşmasını önlemektedir. Bu sayede sakızı çıkarmaya çalışırken etrafa daha da sakız yapışması önlenir. Ancak bu yöntemde sakızı çıkarırken etraf yağlanabilir. Bu sebeple kişinin dikkatli olması ve bu işlemleri bir bez üzerinde yaparak etrafın kirlenmesini önlemesini tavsiye ederiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ