Mide Atması

Mide Atması

Kişinin karın bölgesinde hissettiği, kalp atışına benzeyen durum mide atması şeklinde ifade edilebilmektedir. Midede hissedilen atma durumu, birden başlayabileceği gibi uzun süreli de görülebilmektedir. Kimi zaman atma hissi ile birlikte bu bölgede ağrı sorunu da yaşanabilmektedir. Mide atması, öğün sonrasında görülebileceği gibi psikolojik etkenlerden kaynaklı da meydana gelebilmektedir.

Mide Atması Neden Olur?

Yemek Yedikten Sonra 

Nadiren rastlanan kalp atmasına benzeyen mide atması durumu, tüketilen öğünlerin ertesinde oluşabilmektedir. Yemek yedikten sonra, mide atması şikayeti pek çok kişide görülebilmektedir ve ciddi sorun teşkil etmez.

Psikolojik Etkenler(Stres, endişe vs..)

Aşırı stres, endişe gibi psikolojik etkenler midede gaz oluşumuna neden olarak mide atması şikayetini doğurabilmektedir. Özellikle yoğun ve stresli iş temposu altında çalışan kişilerde bu sebepten, mide atması şeklinde ifade edilen soruna sık rastlanmaktadır.

Göbek Düşmesi

Midede atma hissi, halk arasında göbek kaçması olarak ifade edilebilen göbek düşmesi sorununun işaretçisi olabilir. Ağır eşyalar kaldırmak ve birden bire(aniden) hareketler zorlayıcı hareketlerin yapılması, göbek düşmesinin en yaygın nedenleridir. Midede hissedilen kalp atışına benzer problem dışında bir çok belirtisi söz konusudur;

  • göbek çevresinde oluşan ağırlık hissiyatı
  • dik durmakta zorluk çekilmesi
  • dikkatsizlik, baş dönmesi
  • göbek atması(göbeğin başka bölgelerde atması)

Mide atması şikayeti kimi zaman psikolojik etkenler gibi basit nedenlerden kaynaklı oluşabildiği gibi, kimi zamansa göbek düşmesi(göbek kayması veya göbek kaçması) gibi ciddi sağlık sorunlarının belirtisi niteliğinde meydana gelebilmektedir. Göbek düşmesi probleminin ihmal edilmesi ise daha ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebileceğinden, ihmal edilmemeli en kısa sürede uzman doktora gidilmelidir. Yapılacak tetkiklerin ardından doğru teşhis yapılır ve nedene yönelik tedaviye geçilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ