Nohut ve Kuru Fasulyenin Gazı Nasıl Alınır?

Nohut ve Kuru Fasulyenin Gazı Nasıl Alınır?

Nohut ve kuru fasulye gibi bakliyatların gazını almak için ıslatmak gerekmektedir. Fakat ıslatma süreleri fazla olduğu zaman yeşillenme yapabileceği için bu süreyi de mümkün olduğunca uzun tutmamak oldukça faydalı olacaktır.

Nohut Ve Kuru Fasulyenin Gazı Nasıl Alınır?

Nohut ve kuru fasulye çok severek tüketilen ve birbirlerine benzeyen iki bakliyattır. Bu bakliyatlar doğru bir şekilde pişirilmediğinde ya da ıslatılmadan pişirildiği zaman, tüketen kişilerde gaz sancısına, şişkinliğe sebep olabilmektedir. Özellikle çok sık kabızlık problemi yaşayan kişilerin bu bakliyatları tüketeceklerse bile kesinlikle gazının alınmış olduğuna emin olmaları gerekmektedir.

Kuru fasulye ve nohutun gazını alırken söylediğimiz gibi, ıslatmak gerekmektedir. Fakat bu ıslatma süresi yaz ve kış aylarında farklılıklar göstermektedir. Yaz aylarındaysanız, nohut ve fasulyeyi muhakkak 1 gün suda bekletmeniz gerekmektedir. Eğer kışın yapacaksanız ise bu süre için 1 gece yeterli olacaktır. Islatmadan yapılan bakliyatlar kişiyi rahatsız edeceğini düşünerek, bu uygulamayı her seferinde tekrarlamanız gerekmektedir.

Kuru Fasulye Ve Nohut Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Bu bakliyatları alırken mümkün olduğunca ambalajlı bir şekilde almaya özen göstermelisiniz. Her ne kadar saklanması kolay gibi dursa da, bakliyatlar hava ile sürekli temas halinde olursa çillenmeye ya da böceklenmeye başlayabilmektedir. Aynı zamanda sürekli açıkta satılan bakliyatları pişirdiğiniz zaman da gerçek tadı alamayabilirsiniz.
  • Alacağınız nohut ya da kuru fasulyenin yeşillenmemiş ve böceklenmemiş olmasına dikkat etmelisiniz. Yeşillenmeye başlayan bakliyatlar pişirildiğinde kişide mide ağrısına sebep olabilmektedir. Ne kadar uygun fiyatlı olursa olsun, satın almamanızı öneririz.
  • Nohutta da kuru fasulyede de en az 1 gece olacak şekilde, gazını alabilme açısından ıslatmanız gerekmektedir. Kullanacağınız suyun çok sıcak ya da buz gibi olmamasına dikkat etmelisiniz. Mümkün olduğunca oda sıcaklığında ya da musluk suyu sıcaklığında olması gerekmektedir.
  • Özellikle kuru fasulyeyi haşlarken, bir çay kaşığı kadar kimyon ya da kekik ekleyebilirsiniz. Bu kimyon da eğer fasulyenin kişi üzerindeki etkisini azaltacaktır. Yani eğer tam olarak gazı çıkarılmamışsa, kimyon veya kekik ekleyerek fasulyenin etkisini büyük oranda azaltabilirsiniz.
  • Fasulyeyi pişirirken üzerinde biriken köpükleri de her zaman almanız gerektiğini unutmamalısınız. Böylece fasulyenin gazını tamamen çıkarmış olursunuz.

Kuru Fasulye Yedikten Sonra Meydana Gelebilecek Şişkinlik İçin;

Kuru fasulye eğer doğru bir şekilde pişirilmediyse, şişkinlik ya da gaz sancısı meydana gelebilmektedir. Böyle bir durumda ise yapılması gerekenler, öncelikle rahat bir şekilde uzanın. Ayaklarınızı sıcak tutarak gazınızın çıkmasını sağlayabilirsiniz. Diğer bir yöntem olarak ise gaz alan içecekler tercih edebilirsiniz. Yemekten sonra en çok tüketilen ve şişkinliği alan içecek ise sodadır. Sodanızın içine sade limon sıkarak rahatlayabilirsiniz.

Çok ciddi sancı çekiyorsanız ve denediğiniz hiçbir şey çözüm olmadıysa, farklı bir problem olabileceğini düşünerek en yakın sağlık kuruluşuna gitmenizi öneririz. Böylelikle hem siz rahatlamış olursunuz hem de başka bir problem varsa erken müdahale edilmiş olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. https://pando.life/article/128026 Can you get Cheap clomid without prescription

  2. Www.ecobij.nl dedi ki:

    Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine
    Optimization? I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords but
    I’m not seeing very good success. If you
    know of any please share. Thank you! I saw similar text here: Eco wool

BİR YORUM YAZ