Eldeki Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Eldeki Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Mürekkep eski yıllardan beri renkli olduğu için direkt olarak ya da dolma kalemlerin içerisine konularak yazı yazma amacıyla kullanılmaktadır. Yazı yazma işlemi esnasında sıklıkla mürekkep etrafa, ellere bulaşabilir. Bulaşan mürekkebin ellerde leke yapmadan hızla çıkarılması gerekmektedir. Bunun için hiç zaman kaybedilmemesi gerekmektedir. Eller hızla yıkanarak mürekkebin fazlası uzaklaştırılmalıdır. Yıkama işlemine rağmen geride elde kalan mürekkep lekelerini çıkarmak için alternatif yöntemler uygulamak gerekmektedir.

Eldeki mürekkep lekelerini çıkarmak için evde uygulayabileceğiniz alternatif yöntemler aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Siz de elinizde oluşan mürekkep lekelerinden kurtulmak için size uygun olan yöntemi seçerek uygulayabilirsiniz.

1-)Etil Alkol ya da Metil Alkol Kullanın

Etil alkol ve metil alkol, mürekkep lekesini kolayca çıkarabilecek iki maddedir. İkisinden birini kullanarak ellerinizdeki mürekkep lekesinden kurtulabilirsiniz. Evlerde en sık bulunan metil alkol, kolonyadır. Kolonyayı direkt mürekkep lekesi üzerine dökerek ovabilirsiniz ya da kolonyalı bir mendil ile mürekkep lekesini silebilirsiniz. Her iki işlemde ne kadar erken yapılırsa o kadar etkilidir.

2-)Poza Kullanın

Mürekkep lekesini ciltten çıkarmanın bir diğer yolu ise poza diğer ismi ile sünger taşı kullanmaktır. Sünger taşı ile mürekkep lekeli kısımları güzelce ovunuz. Bu işlem biraz daha zahmetli ve uzun sürebilir. Cildinizi ovma işlemi esnasında tahriş etmediğinizden emin olunuz. Poza taşı kullanımı öncesi alkol ile mürekkep lekeli yeri silmek isteyebilirsiniz. Bu sayede mürekkebin fazla kısmından kurtulmuş olursunuz.

3-)Aseton Kullanın

Evlerde kadınların özelikle ellerinin altında her daim bulunan ürünlerden bir tanesidir. Benzer benzeri çözer kimya ilkesi ile aseton birçok anorganik kimyasalın kolayca çıkarılmasını sağlar. Çıkarılma işlemi esnasında ciltte tahriş edici etki oluşmaz. Asetonu bir pamuk üzerine dökünüz ve bu pamuk ile mürekkep lekeli yeri güzelce siliniz.

4-)Domates Kulanın

Çoğu kimsenin bilmediği ancak meydana gelen lekenin hızla çıkmasını sağlayabilecek bir yöntemdir. Özellikle yukarıda anlatılan yöntemleri yeterli malzemesi olmadığı için uygulayamayacak olan kişiler için ideal bir yöntemdir. Yapmanız gereken bütün bir domatesi ortadan ikiye bölünüz. Yarım domatesi mürekkep lekesi bulunan yere koyarak ovunuz. Bu işlemin süresi mürekkep lekesinin boyutuna göre değişiklik gösterebilmektedir.

NOT: Yukarıda anlatılan yöntemleri ayrı ayrı uygulayabileceğiniz gibi art arda kullanarak daha etkili bir sonuç da elde edebilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ