Oyuncu Olmak İçin Hangi Üniversiteye Gitmek Gerekir?

Oyuncu Olmak İçin Hangi Üniversiteye Gitmek Gerekir?

Oyuncu olabilmek için eğer yaşınız erken ise üniversitelerin konservatuar bölümlerinde okumanız gerekmektedir. Fakat konservatuar bölümü de sınavdan ziyade yetenek ile öğrenci almaktadır. Yani öncelikle her zaman ki gibi üniversiteye giriş sınavına girip barajı geçmeniz ve daha sonrasında bu bölümlere başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Oyuncu Olmak İçin Hangi Üniversiteye Gitmek Gerekir?

Oyuncu olmak özellikle günümüzde herhangi bir üniversite eğitimi almadan da yapılabilen bir meslektir. Film, dizi, reklam gibi oyunculuklar için açılan özel ajanslar bulunmaktadır. Bu ajanslara kayıt yaptırarak öncelikle şansınızı arttırabilirsiniz.

Oyunculuk biraz önce de söylediğimiz gibi üniversite eğitimi almadan yapılabiliyor fakat burada önemli olan bu konuya ne kadar yeteneğiniz olduğudur. Yani cast ajansları da her ne kadar öncelikli olarak dış görünüm ile ilgileniyor olsalar da, bu konuda tam manasıyla yetenek de oldukça önemlidir. Eğer daha önce tiyatro ile ilgilendiyseniz, sahnede ya da kamera karşısında herhangi bir çekinceniz yoksa ve özgüveniniz yüksek ise aslında reklam ya da dizi figüranlığı gibi yan alanlarda başlayarak oyunculuğa adım adım devam edebilirsiniz.

Oyuncu Olmak İçin Ne Yapmak Gerekmektedir?

Öncelikle yaş kriteri oyunculuk için çok önemlidir. Günümüzde genç oyunculara daha çok şans tanındığı için, genç yaşta böyle bir kariyere atılmak daha önemli olmaktadır. Eğer henüz 17-18 yaşlarındaysanız ve oyuncu olmayı düşünüyorsanız, bu konuda da daha önce çalışmalar yaptıysanız ( tiyatro ile uğraşmak gibi) hiç düşünmeden konservatuara hazırlanmanızı öneririz. Böylece hem kendinizi geliştirebilir, hem idealinizdeki meslek ile ilgili bilgi edinir ve konservatuar mezunu olarak kariyerinize başlayabilirsiniz. Konservatuar okumanın her zaman artısı olacaktır hayatınızda. Bir kere ne yapılması gerektiğini ya da oyunculuğun temelini bildiğinizden daha sağlam adımlar atmanızı sağlayacaktır. Ayrıca kendinizi geliştirebilirsiniz oyunculuk ile ilgili dersler de verebilirsiniz.

Oyuncu olmak için konservatuar okumadan direkt olarak cast ajanslarından yola devam etmek isterseniz de her zaman kiÅŸisel bakımınıza ve dış görüntünüze dikkat etmelisiniz. Bu bahsettiÄŸimiz unsur aslında biraz pazarlama stratejisidir ve oldukça önemlidir. Sık sık ufak rollerde bulunmanız, gelen teklifleri deÄŸerlendirmeniz ve oyunculuk kariyerinde oluÅŸturmuÅŸ olduÄŸunuz cv’nizin mümkün olduÄŸunca dolu olması gerekmektedir. Yani konservatuar okumadan cast ajansı ile oyuncu olmak için sık sık kendinizi göstermeniz önemli bir nokta olacaktır. EÄŸer yeteneÄŸiniz varsa ve bunu ajansınız fark ederse zaten önünüz açılacağı için, bu konuda daha çok bir ÅŸeyler öğrenmeye de çalışarak aranan bir yüz haline gelebilirsiniz.

Oyunculuk Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Oyunculukta, sık sık kamera karşısında bulunduysanız çabuk parlama gibi bir durum söz konusudur. Bu parlamanın da getirdiği kötü deneyimler olmaktadır. Çok fazla insana hitap ediyor olmanız sizi eleştirenlerin, yargılayanların da konuşmasına bir nevi fırsat vermektir aslında. Bu kimi zaman oldukça mutlu eden bir durum olabiliyorken, kimi zaman da kişiyi depresyona kadar sürükleyebilmektedir. Bu konuda her şeye hazırlık olmanız ve çevrenizde daima sizi koruyabilecek, dışarıya aldırış etmeyecek insanlar ile birlikte olmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ