Poşet Çay Nasıl Demlenir?

Poşet Çay Nasıl Demlenir?

Tam bir çay tutkunuysanız poşet çay nasıl demlenir merak ettiğiniz sorulardan birisi olabilir. Poşet çay, çoğu zaman pratik kullanımı ile tercih edilen bir çay modelidir. Farklı sayılara sahip paketler halinde satılan poşet çayların birçok farklı türü bulunmaktadır. Yeşil çay, siyah çay, meyve ve bitki çayları vb. çay çeşitlerini zevkinize uygun bir biçimde satın alabilirsiniz.

Poşet çay kullanımı çok basit bir çay türüdür. Vakti olmayan kişilere uygun olan poşet çayları tek kişilik olarak da kullanabilisiniz. Bunun için sıcak su, bardak ve bir tane poşet çay olması yeterli olacaktır. Poşet çayın yuvarlak demlik modellerini ise daha fazla kişi için demleyebilir ve keyif içinde içebilirsiniz.

Poşet Çay Nasıl Demlenmeli?

1-)Sıcak Su Kullanımı

Poşet çay demlerken dikkat edilmesi gereken birçok farklı nokta bulunmaktadır. Bunlardan birisi sıcak kullanımına dikkat etmek olmalıdır. Çay demlerken ılık ya da soğuk su kullanımı yapılmamalıdır. Suyun kaynamasına dikkat ettikten sonra çay demlemelisiniz. Su kaynarken içinde yer alan karbonlardan kurtulur ve bu karbonların yok olması çayın çok daha taze ve berrak bir renge kavuşmasını sağlar. Su kaynamaya başladıktan sonra altını kapatın ve birkaç dakika bekledikten sonra çayınızı demleyin.

2-)Poşet Çay Sayısına Dikkat Edin

Poşet çay demlerken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise kaç tane poşet çay kullanımı yapılacağıdır. Poşet çay demlerken kaç kişinin çaydan içeceğine dikkat edilmelidir. Eğer poşet çayı tek kişi içecek ise bir tane poşet çay kullanımı yapmak yeterlidir. Daha fazla kişi içecekse bu durumda çay poşeti miktarının arttırılması gereklidir.

3-)Taze Su Kullanın

Taze su kullanımı da poşet çay demlemenin önemli kurallarından birisidir. Musluk suyu içinde yer alan zararlı maddeler nedeniyle çayınızın iyi bir biçimde demlenmesinin önüne geçecektir. Diğer yandan da taze su kullanımı çayın çiğ değil lezzetli bir tadı olmasını sağlayacaktır. Musluk suyunu arıtarak çaylarınızda kullanabilirsiniz.

4-)Karıştırmak Önemli

Sıcak su ile çayı demledikten sonra çay kaşığı ile çayınızı karıştırarak yoğun bir biçimde demlenmesini sağlayabilirsiniz.

Poşet Çay Demleme Süresi Ne Kadar Olmalı?

Poşet çay demleme ile ilgili merak edilen sorulardan birisi de çayın demleme süresidir. Poşet çay ile demleme yapacak kişilerin çayı en az 10 dakika boyunca demlemesi gerekmektedir. Çay bu süre içinde demini çok iyi biçimde alacak ve çok güzel bir renge, berrak bir tada kavuşacaktır. Çayın demlenme süresi çay miktarına da bağlıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ