Parkeden Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Parkeden Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Mumu yakma esnasında ya da bir yerden bir yere mumu yanar halde taşırken eriyen mumun parke üzerine dökülmesi ve donarak orada mum lekesi oluşturması hemen hemen herkesin başına bir veya birkaç kez gelmiş bir olaydır.

Parkeye dökülen ve leke oluşturan mum lekesinin çıkarılması için birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygularken esas alınması gereken nokta parkeye zarar verilmemesidir. Parkeye zarar vermeden oluşan mum lekesini çıkarmak için uygulanabilecek alternatif yollar aşağıda anlatılmaktadır. Bu yöntemlerin herhangi birini uygulayarak pratik bir şekilde mum lekesinden kurtulabilirsiniz.

1-)Mumun Soğumasını Bekleyin

Mum sıcakken akışkan bir özelliğe sahiptir. Bu sebeple sıcakken mumu parkeden silme işlemine girişmeyin, aksi halde mum etrafa daha çok yayılabilir ve canınız yanabilir.

Mumun soğumasını bekleyin ardından çıkarma işlemlerine geçebilirsiniz. Mumun soğumasını hızlandırmak için birkaç yöntem kullanabilirsiniz. Bunların en pratik olanı buz kalıbı kullanmaktır. Mumun üzerine birkaç buz kalıbı koyun ve mumun hızlı bir şekilde soğumasını sağlayın.

2-)Sert Cisimler ile Kazıyın

Mum soğuduktan sonra çoğu zaman el ile birkaç zorlamadan sonra yerinden çıkmaktadır. Bazı zamanlarda ise el ile uğraşmak yerine maket bıçağı ya da jilet gibi keskin bir aletlerden yararlanabilirsiniz.

Burada yapmanız gereken kendinize ve parkeye zarar vermemektir. Bunun için çok dikkatli olun. Mumun en alt kısmı parkeye zarar vermeden çıkmayacaksa başka alternatif yol izleyin.

Burada uygulanabilecek en iyi alternatif yol ise süngerin sert kısmı ya da bulaşık telidir. Herhangi biri ile kalan mum kalıntılarını parkeye zarar vermeden çıkarmaya çalışabilirsiniz.

3-)Kolonya Kullanın

Mumu kazıyıp parkeden çıkardıktan sonra geride ne yazık ki mumdan kaynaklı yağlı bir yapı kalacaktır. Bu yapıyı çıkarmak için kolonyayı bol miktarda pamuklu bir beze dökün ve bu bez ile parkeyi güzelce siliniz. Kolonyanın içerisinde bulunan alkol parkedeki yağlı yapının hızlı bir şekilde çıkmasını sağlamaktadır.

NOT: Mumu çıkarmak için uyguladığınız bu yöntemler parkenin cilasının çıkmasına sebep olabilir. Bu nedenle en son aşama olarak parkenin bu kısmına muhakkak parke cilası sürünüz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ