Çift Taraflı Bant Nasıl Çıkar?

Çift Taraflı Bant Nasıl Çıkar?

Pratik bir yöntem olduğu için her fırsatta çift taraflı bantlar kullanılsa da çıkarılmak istendiği zaman o kadar pratik olmaz. Farklı farklı çeşitlerde çift taraflı bantlar bulunsa da hepsi çok iyi yapışkanlıdır. Ve bu çeşitlilik sayesinde kullanım alanları çok geniştir. Duvarlarda, arabalarda, mobilyalarda ve daha bir çok yerde kullanılabilen bu bantları bulundukları zeminden çıkarmak aslında sanıldığı kadar da zor bir işlem değil. Islatma, ısıtma, selülozik tiner ve su gibi basit malzemeler yardımı ile çift taraflı bantlar kolaylıkla çıkar.

1-)Sıcak su ile Çıkarma

En basit ve en kolay yöntemlerden biri sıcak su yöntemidir. Üstelik ekonomik olarak da bir maliyeti yoktur. Birkaç damla sıcak suyu çift taraflı bandın bulunduğu yüzeye damlatın. Dikey bir zemin üzerinde ise bu alan mikro fiber bir beze sıcak su dökün. Bu bez yardımı ile çift taraflı bandın olduğu alanı silin. Bu şekilde sıcak su ile çift taraflı bantlarınızı kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

2-)Isıtarak Çıkarma

Yapışkan maddeler ısı karşısında yapışma ve yapıştırma özelliklerini kaybederler. Bu durumdan faydalanarak çıkarmak istediğiniz bantlardan kurtulabilirsiniz. Özellikle bu yöntemde daha da önemli olan nokta bu işlemi uygulayacağınız zemin. Herhangi bir ısı kaynağı yardımı ile çift taraflı bandın bulunduğu alan ısıtılır ve bandın zeminden ayrılması sağlanmış olur. Buradaki ısı kaynağı evlerde saç kurutma makinesi veya ütü olabilir. Saç kurutma makinesini doğrudan uygulayabilirsiniz. Ardından eriyen bant yapışkanlarını bir bez ile silin. Ancak ütü kullanacaksanız bandın olduğu bölüme önce bir bez koyun ve üzerinden ütüyü bastırın.

3-)Selülozik Tiner ile Çıkarma

Buradaki önemli nokta ise selülozik tiner kullanmanız. Herhangi başka bir tiner kullanırsanız iz oluşmasına neden olur. Kullandığınız zemine göre boyanın zarar görmemesi için bant üzerine birkaç damla selülozik tiner damlatın. Tiner, bandın yapışkan özelliğini ortadan kaldırır.

4-)Aseton

Aseton da bant çıkarmada oldukça etkili olan maddelerden biridir. Saflık düzeyi ne kadar fazla aseton bulursanız o kadar kısa sürede çıkacaktır. Mikro fiber bir beze aseton dökerek silin.

NOT: İçeriğin başında da belirttiğimiz gibi çift taraflı bantlar birçok alanda ve zeminde kullanılabilir. Bu nedenle yukarıdaki yöntemlerden birini uygulamadan önce bu yöntemi hangi zemin üzerinde kullanacağınıza dikkat edin. Aksi takdirde kullandığınız zemin zarar görebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ