Parmak Arası Terlik Nasıl Temizlenir?

Parmak Arası Terlik Nasıl Temizlenir?

Sıcak yaz aylarının gelmesi ile birlikte deniz mevsimi de açılmaya başlar. Özellikle deniz ve havuz kenarlarında en sık tercih edilen eşya ise parmak arası terliklerdir. Hem rahat hem de oldukça havadar olmaları sebebi ile sadece havuz ya da deniz kenarında değil birçok yere giderken kullanılırlar. Ancak sıcak ve kuru yaz günleri düşünüldüğü zaman parmak arası terliklerin kirlenmesi de oldukça sık rastlanan bir durumdur.

Havanın sıcaklığından kaynaklı yollarda daha çok toz oluşması her ne kadar en büyük etkeni oluştursa da sık kullanılmaları da oldukça etkilidir. Yaz aylarında alışverişe giderken, misafirliğe giderken ya da arkadaşlarla buluşmak için dışarı çıkıldığında rahatlıkla kullanabilen bu ürünlerin sık kirlenmesi yazın en büyük sorunlardan biridir. Ancak basit birkaç yöntem ile parmak arası terliklerinizi ilk günkü gibi tertemiz yapmanız mümkündür.

1-)Sirke Kullanarak

Sirke yapısı gereği oldukça iyi bir temizleyicidir. Bunun yanı sıra bakteri oluşumunu engelleyen bir yapıya da sahip olduğu için yazın sıklıkla kullanılan parmak arası terlikleri temizlemek için ideal bir üründür. Sirke kullanarak parmak arası terliklerinizi temizlemek için bir kovanın içine 1 çay bardağı elma sirkesi dökün. Üzerine terliklerinizi kaplayacak kadar sıcak su dökün. Bir süre terliklerinizdeki kirlerin yumuşaması için bekleyin.

Ardından bir diş fırçası yardımı ile parmak arası terliğinizin tüm yüzeyini iyice fırçalayın. Diş fırçası ile fırçalamak yerine elinize eldiven takarak hazırladığınız sirkeli suyun içerisinde terlikleri ovarak da tüm kir ve lekelerinden kurtulabilirsiniz. Yıkadığınız terliğinizi güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde kuruttuktan sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz.

2-)Karbonat Kullanarak

Etkili bir temizleme malzemesi olarak kullanılan bir başka ürün ise karbonattır. Karbonatın da yoğun temizleme özelliği parmak arası terliklerinizin pırıl pırıl olmasını sağlayacaktır. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle küçük bir paket karbonatı terliklerinizi kapatacak miktardaki sıcak suyun içine koyun.

Hazırladığınız karışımın içine terliklerinizi de koyup 10 dakika kadar yumuşamasını bekleyin. Ardından eski bir diş fırçasına bir miktar karbonat koyarak terlikleriniz iyice fırçalayın. Tüm kirlerinin çıktığından emin olduğunuzda sıcak su ile terliğinizi iyice durulayın. Parmak arası terliğinizi iyice duruladıktan sonra serin ve gölge bir alanda tam olarak kurumasını bekleyin. Ardından ilk günkü temizliğine kavuştuğunu göreceksiniz.

3-)Deterjan Kullanarak

Deterjan kullanarak da parmak arası terliklerinizi rahatça temizleyebilirsiniz. Bunun için bir kovaya yarısı kadar sıcak su doldurun. Üzerine 1 çay bardağı çamaşır deterjanı ilave edin. Terliğinizin rengine göre uygun bir deterjan koymanız herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmanızı engeller. Hazırladığınız karışıma terliklerinizi de koyun. Kirlerin yumuşaması ve rahat çıkması için bir süre bekledikten sonra karışımın içinde terlikleri ovalayarak iyice yıkayın. Ardından tüm deterjandan arınana kadar iyice durulayın. Tam olarak arındığına emin olduğunuz terliğinizi güneş almayan havadar bir yerde kurumaya bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ