Kısırın Suyu Fazla Olursa Ne Yapılır?

Kısırın Suyu Fazla Olursa Ne Yapılır?

Kısırın suyunun fazla olması durumunda normal haline çevirmek için uygulanabilecek kolay 2 yöntem bulunmaktadır. Fakat öncesinde bulguru bol su ile ıslatmak yerine, bulgurun miktarı kadar su ile ıslatırsanız böyle bir problemi yaşamadan en baştan engellemiş olursunuz.

Kısırın Suyu Fazla Olursa Ne Yapılır?

Kısırın yapımı oldukça basittir fakat bazen dalgınlıktan bazen de ilk yapıldığından tam olarak ayarını tutturmak bir sorun haline gelebilmektedir. Bulguru ıslatıp şişmesini sağladıktan sonra süzüyoruz ve bundan sonra herhangi bir şekilde su ile işimiz olmuyor. Fakat bazen bulgurlar mı tam süzülmediğinden bilinmez, kısır normalde biraz daha sulu olabiliyor.

Kısırın sulu olmasına iki şekilde müdahale edebilirsiniz. Eğer henüz bulgura herhangi bir malzeme karıştırmadıysanız, bir süre daha pişirmeniz suyun gitmesini sağlayacaktır. Yine bir diğer yöntem olarak ise üzerine tekrar bulgur ekleyebilir ve yeni eklediğiniz bulgurlar ile biraz daha suyun emilmesini sağlayabilirsiniz.

Kısırın Sulanmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

  • Kısır su ile pişirilen bir yemek olmadığı için aslında sulanmasına sebep olabilecek nedenler bellidir. Öncelikle bulguru ıslatırken her zaman bulgurun üstünü tam örtecek kadar su koymalısınız.
  • Süzdüreceğiniz zaman ise süzgeçteki fazla suyu döktükten sonra birkaç dakika daha bulgurları süzgeç içinde bekletmeli ve kalan suyun da çıkmasını sağlayabilirsiniz. Böylece sulanma ihtimalinin az da olsa önüne geçmiş olacaksınız.
  • Sulanmasına sebep olabilecek bir diğer sebep ise aşırı limon suyudur. Evet, çok ekşi seviyorsanız tabii ki çok limon suyu kullanacaksınız. Fakat sonradan dökülen limon suyu kısırda sulanma yapabildiği için bu konuda size daha pratik bir çözüm sunacağız. Bir tanesi, limonu henüz bulgurları ıslatma aşamasında, ıslattığınız suya dökerseniz ekşiliğin bulgura daha çabuk nüfuz etmesini sağlarsınız. Kısır tamamen olduktan sonra da yine az miktarda limon suyu kullanarak hem kısırın sulanmasını engellemiş hem de istediğiniz ekşilikte bir kısır elde etmiş olursunuz.
  • Aynı şekilde kısırın sulanmasına neden olan bir diğer durum ise kısırın içinde domates kullanımıdır. Domates her ne kadar sert olursa olsun, en nihayetinde sulu bir sebze olduğundan kullanılan sayıya göre kısırı sulandırmaktadır. Yani belki bir domates doğramak kısırı göze batacak şekilde sulandırmaz ama kısırın içine yine 1’den fazla domates doğranması sulanmasına sebep olabilmektedir. Bu yüzden mümkün olduğunca kısırın içine domates kullanmamaya çalışmalısınız.

Kısır Nasıl Saklanmalıdır?

Kısır, tüketilmediği zamanlarda kesinlikle ağzı kapalı bir kap içerisinde buzdolabında saklanması gerekmektedir. Çok uzun süre muhafaza ömrü olmayan kısırı maksimum 2 gün saklayabilirsiniz. 2. günün sonunda kısırın görüntüsü ve tadında değişiklikler meydana gelmeye başlayacaktır.
Yine kısırı oda sıcaklığında ve direkt güneş ışığı alan bir ortamda kısa süre de olsa bekletmemeye özen göstermelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ