Renkleri Karışan Çamaşırlar Nasıl Temizlenir?

Renkleri Karışan Çamaşırlar Nasıl Temizlenir?

Renkleri karışan çamaşırları temizlerken ilk müdahale oldukça önemlidir. Aynı şekilde yine mümkün olduğunca hızlı bir şekilde müdahale etmek de çamaşırlarınızı büyük oranda koruyacaktır.

Renkleri Karışan Çamaşırlar Nasıl Temizlenir?

Renkliler bir arada yıkandığından, boya veren çamaşırlarda farkında olmadan arada kaynayabiliyor. Bu yıkamanın sonucu ise tam manasıyla facia gibi olabilir. Şöyle ki, beyazlı pembeli bir tişörte alakasız mavi bir renk bulaştığında muhtemelen o çamaşırı bir daha kullanılamayacak hale getirebiliyor – diye biliyorduk. Aslında bu durumdan doğru bir müdahale ile kurtulmak mümkündür.

  1. Renk boyanmış çamaşırlarınızı kesinlikle kurutmamalısınız. Lekeyi çıkarmak için erken müdahale etmenin çok önemli olduğunu söylemiştik. Bu yüzden nemli hali ile ancak leke çıkarılabilmektedir.
  2. Nemli olan çamaşırı tek başına olacak şekilde makineye atarak yıkayabilirsiniz. Eğer çamaşırın renklendiğini kuruduktan sonra fark ettiyseniz, yine lekelenen bölgeyi ıslatarak da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  3. Lekelenen çamaşırı sıcak su kullanarak yıkayabilirsiniz fakat etiketinde yazan yıkama talimatının dışına çıkmamaya özen göstermelisiniz.
  4. Çamaşırı makinede yıkamak herhangi bir sonuç vermediyse, bu sefer bir leğen içine sıcak su doldurarak, karbonat ve deterjan ile karıştırdıktan sonra, bu karışımın içine lekeli olan çamaşırınızı atabilir ve bekletebilirsiniz.
  5. Çamaşırı tamamen temizlemek için renklilere özel kullanılabilen leke çıkarıcı deterjanlardan da yardım alabilirsiniz.
  6. Son olarak hiç bir şekilde denedikleriniz bir sonuç vermediyse, yine çok fazla beklemeden kuru temizlemeye verebilir ve kuru temizlemecilerin kendi özel kullandıkları ürünler ile daha sağlıklı bir sonuç alabilirsiniz.

Renkleri Karışan Çamaşırları Nasıl Değerlendirebiliriz?

  • Çok sevdiğiniz bir çamaşırınız kısmi olarak başka bir çamaşırdan dolayı renklendiyse, çamaşırınızı atmak yerine değerlendirebilirsiniz. Bunun için ise uygulayabileceğiniz en eğlenceli yöntem hiç kuşkusuz kumaş boyası olacaktır. Eğer el işlerine yatkınlığınız varsa daha orjinal bir şekilde çamaşırınızı baştan düzenleyebilir, el işiniz yok ise eğlenerek çamaşırınıza farklı bir hava katabilirsiniz.
  • Çamaşırınızı değerlendirmek adına yapabileceğiniz bir diğer yöntem ise aslında yine el işi gerektirmektedir. Yani dilerseniz farklı bir tasarım ile dikiş yapabilir ya da tamamen bambaşka bir amaç için kullanmak üzere kesebilir ve değerlendirebilirsiniz.
  • Renklilerinizi yıkamadan önce eğer yeni yıkayacağınız bir çamaşır varsa, renk verip vermediğini anlamak adına öncelikle gözükmeyecek olan bir kısma su ile deneme yapmanızı öneririz. Eğer renk veriyorsa, o yıkadığınız küçük alandan bunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Böyle bir durumda ise bu çamaşırı makinede yıkamanızı da önermeyiz çünkü çamaşırın renginin çabuk bir şekilde solmasına neden olacaktır. Bu yüzden bu tür çamaşırlarınızı, diğer çamaşırlardan uzak tutarak her zaman elde yıkamanızı öneririz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ