Ranch Sos Nasıl Yapılır?

Ranch Sos Nasıl Yapılır?

Ranch sos özellikle et ve et grubu yiyeceklerin yanına çok yakışan bir sostur. Bunun yanı sıra kızarmış tavuk ve özellikle de patates kızartması ile birlikte tüketilen ranch sos gün geçtikçe salatalarda da sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Genellikle satın alınarak elde edilen ranch sosu aslında evde yapmak mümkündür.

Bunun için gereken malzemeleri kabaca mayonez, süzme yoğurt, yeşillikler olarak sıralamak mümkündür. Ancak soslar damak zevkine göre farklılıklar göstereceği için evde ranch sos hazırlarken de bazı malzemeleri koyup koymamak ya da miktarlarında değişiklikler yapmak tamamen sizin damak zevkinize göre değişecek bir konudur. Belli başlı noktalara dikkat edilmesi durumunda oldukça lezzetli bir ranch sos hazırlayabilirsiniz.

Evde Ranch Sos Nasıl Yapılır?

1-)Malzemelerin Hazırlanması

Malzemeleri hazırlayarak sos yapımına başlamak işinizi çok daha kolaylaştıracaktır. Bu nedenle sos yapmaya başlamadan önce kullanacağınız malzemeleri hazırlamanız gerekir. Bu aşamada uygulanması gereken işlemlerin başında kullanılacak olan yeşilliklerin yıkanması ve doğranması gelir. Bunun için istenilen miktarda yeşil soğan, dere otu ve nane iyice yıkanır. Bu malzemelerin hepsini koymanıza gerek yoktur. İstemediğiniz malzemeleri çıkararak da hazırlamanız mümkün.

İstediğiniz yeşillikleri yıkayıp fazla sularını süzdükten sonra tüm yeşillikleri çok ince olacak şekilde doğrayın. Bu işlemi blender ya da robot yardımı ile de yapabilirsiniz. Yeşilliklerin küçülmesi ile bu aşama tamamlanmış olur.

2-)Sos Kıvamının Ayarlanması

Bu aşamada yeterli miktarda süzme yoğurt ve mayonez uygun büyüklükte bir kabın içerisine alınır. Daha sonra iyice karıştırılır. Ancak bu aşamada dikkat edilmesi gereken nokta karıştırma süresidir. Yoğurt ve mayonezi karıştırma süreniz hazırlayacağınız sosun kıvamında oldukça önemli bir yere sahip olacaktır. Bu nedenle yoğun kıvamlı bir sos istiyorsanız olabildiğince az karıştırmanızda fayda vardır. Bunun yerine az miktarda yoğurt ile birlikte mayonezi karıştırdıktan sonra yoğurdun kalan miktarını ekleyerek kısaca tekrar karıştırmanız da yoğun bir kıvam elde etmenize yardımcı olacaktır.

Bu karıştırma işleminin tamamlanmasının ardından hazırlanan karışımın içerisine doğranmış olan yeşillikler ilave edilir ve hepsi birlikte tekrar karıştırılır. Buradaki karıştırma işleminin amacı yeşillikleri eşit olarak dağıtmak olduğu için fazla karıştırmaya gerek yoktur.

3-)Son Toparlamalar

İlk aşama tamamlandıktan sonra ranch sos hazır olsa da kullanılabilmesi için birkaç küçük işlem daha uygulamak gerekir. Bunun için hazırladığınız karışımın içine isteğe bağlı miktarlarda tuz ve beyaz karabiber atmak gerekir. Yine isteğe bağlı olarak hardal, limon gibi aromalarda ilave edebilirsiniz. Ancak limon karışımın daha sıvı olmasına neden olacaktır. Bu nedenle limon kullanmayı düşünüyorsanız en başta karışımınızın yoğunluğunu buna göre ayarlamanız gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ