Zeytinyağı Güneş Kremi Olarak Kullanılır mı?

Zeytinyağı Güneş Kremi Olarak Kullanılır mı?

Zeytinyağı güneşlenirken, vücudun yanması ya da güneş kremi özelliği ile kullanılmamaktadır. Zeytin yağını ancak güneşten dolayı meydana gelen cilt kuruluklarında kullanırsanız daha etkili olacaktır.

Zeytinyağı Güneş Kremi Olarak Kullanılır Mı?

Zeytinyağı güneş kremi olarak kullanılmamaktadır. Günümüzde koruyucu kremlerden çok, güneşlenirken yağ tercih edilmektedir fakat aslında bu uygulama oldukça yanlıştır. Zeytinyağı, havuç yağı ya da kakao yağı gibi yağlar cildin bronzlaşmasına değil direkt olarak yanmasına sebep olmaktadır. Bu tür kremler eğer kullanılacak ise her zaman 2-3 kez güneşlendikten sonra kullanılmalıdır.

Doğal üretilen zeytinyağları vücudumuz için oldukça yararlı olsa da, kullanım şekline göre bu yarar zarara dönüşebilmektedir. Yukarıda da söylediğimiz gibi, güneş kremi yerine yağ kullanılması vücudun direkt olarak yanmasına hatta kalıcı güneş lekelerine neden olabilmektedir. Özellikle son yıllarda güneş ışınlarına direkt maruz kalmanın zararlarını da düşünürsek, hiç doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Fakat zeytinyağını tam tersi bir işlev için kullanırsanız, yani güneşten dolayı kurumuş olan cildinizi nemlendirmek için uygularsanız oldukça faydasını göreceksiniz. Hem cildinizi nemlendirecek hem de vücudun beslenmesini sağlayacaktır.

Güneş kremi kullanırken, eğer ilk kez güneşe çıkacaksanız önceliğiniz koruyucu kremler olmalıdır. Yüz bölgesi ve hassas bölgeler için 50 faktörlü, genel vücut için 30 faktörlü koruyucu kremler kullandıktan sonra güneşlenebilir ve daha sağlıklı bir şekilde bronzlaşabilirsiniz. 2-3 kez faktörlü kremlerden sonra öğlen güneşinde de olmayacak şekilde, yağ sürerek yanabilirsiniz. Böylece hem vücudunuz güneşin etkilerinden korunmuş olur hem de bronzluğunuzu daha uzun bir süre koruyabilirsiniz.

Zeytinyağının Vücuda Faydaları Nelerdir?

Doğal zeytinyağının bir çok faydalı özelliği bulunmaktadır. Biz size kabaca bu faydalarından aşağıda bahsettik, okuyabilirsiniz.

  1. Besleyici özelliği bulunmaktadır. Hem saç, hem vücut için, kimyasal kremler kullanmaktansa doğal zeytinyağı kullanmanız vücudunuzu daha sağlıklı bir şekilde besleyecektir. Ayrıca çatlak ve kuruluk belirtilerini de tamamen ortadan kaldırır.
  2. Nemlendirici özelliği bulunmaktadır. Vücudun kuru olması aslında bir çok problemi de beraberinde getirir. Kaşıntı, derinin pul pul dökülmesi ve yine kaşıntıya bağlı yaralar. Zeytinyağı kullanmanız ise bu gibi problemlerin hiç oluşmamasına ya da tamamen ortadan kalkmasına oldukça yardımcı olmaktadır.
  3. Sindirime faydalıdır. Doğal zeytinyağı tüketmek sindirim sisteminden kaynaklı rahatsızlıkların ortadan kalkmasını sağlar. Sindirim sistemini düzenlemektedir.
  4. Kemik sağlığını korumaktadır. Özellikle ilerleyen yaşlarda meydana gelen kireçlenme, eklem rahatsızlıkları gibi problemlerde iyileştirici özelliği bulunmaktadır.
  5. Psikolojik olarak kişiyi rahatlatır. Zeytin ve doğal olarak zeytinyağının insanlar üzerinde stres azaltıcı, sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Özellikle yoğun iş tempolarınızdan sonra eve gittiğinizde duş alıp, vücudunuza zeytinyağı sürerseniz üzerinizdeki o yorgunluğun azalmasında gözle görülür etki sağlayacaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ