Duvar Etiketi (Sticker) Nasıl Çıkarılır?

Duvar Etiketi (Sticker) Nasıl Çıkarılır?

Duvar stickerları, gerek çocuk odalarında gerekse evin çeşitli odalarında severek kullanılabilecek dekoratif bir malzemedir. Genelde çocuk odalarında eğlenceli figürlerle süsleme amaçlı kullanılmaktadır. Ancak çocuğunuz belli bir dönemden sonra bu stickerları çeşitli sebeplerle odasında istemeyebilir. Yahut da salonunuzdaki stickerlar artık gözünüze eskisi kadar güzel gelmemeye başlamıştır. Bunun için de duvar boyası değiştirmek gibi bir çırpıda yapılabilecek bir işlem olmayan, özen isteyen bir iş olarak duvar stickerlarını sökmeniz gerekebilir.

Stickerlar içerdikleri yapışkan maddelerle yapıştırıldıkları yüzeye zamanla iyice yerleşir ve çıkarırken de iz bırakabilir. Hatta izden de öte duvarınızın boyasını kaldırdığını da tecrübe etme ihtimaliniz mevcuttur. Böyle bir durumla karşılaşmamak için duvarınızdan stickerları sökerken kullanabileceğiniz, gerek evinizde bulunan malzemelerle kendi çabanızla gerekse yapı market gibi yerlerde bulabileceğiniz, bu amaçla yapılmış etiket sökücü malzemeler vardır.

En sağlıklı ve garanti sonucu almak için etiket sökücü denilen ürünü almanız ve onu uygulayarak stickerları çıkarmanız iyi olacaktır. Ancak evinizde de çeşitli yöntemler uygulayabilirsiniz.

Sticker Duvardan Nasıl Çıkarılır?

Sıcak Su

Duvardaki stickerların yapışkanının etkisini gidermek için ısıtmak ve erimelerini sağlamak gerekir. Bunun için kendi imkanlarınız ile kullanabileceğiniz en etkili yöntem sıcak su ve sıcak hava olacaktır. Sıcak suyu, duvarın tümünü ıslatmamaya gayret ederek ve suyun aşağını akmasını önlemek amacıyla bir havlu yardımıyla stickera dökün. Stickerın yeterince ıslandığını düşündüğünüzde biraz yumuşaması için bekleyin ve yine sıcak suyla ıslatılmış bir bez yardımıyla silerek stickerı duvardan temizleyin. Bu işlemin ardından yapışkan kalıntısı kalmadığına emin olacak şekilde duvarınızı tekrar silmeniz iyi olacaktır.

Fön Makinesi

Sıcak sudan sonra stickerın yapışkan etikisini gidermekte kullanabileceğiniz en etkili ikinci yöntem stickera sıcak hava uygulamaktır. Bunu da bir fön makinesi yardımıyla rahatlıkla yapabilirsiniz. Ancak fön makinesinin ısısının ve üfleme hızının çok yüksek olmamasına dikkat etmek önemlidir. Aksi halde plastik yapıdaki bir sticker yüksek ısıyla eriyebilir, kötü koku veya leke gibi daha farklı sorunlar doğurabilir.

Fön makinesini uygun bir ısı ve devirde açtıktan sonra stickera tutarak ısınmasını sağlayın. Ardından yeterince yumuşayan stickerı duvara zarar vermemeye dikkat ederek bir bıçak veya spatula yardımıyla kaldıra kaldıra duvardan sökün. Bu uygulamanın ardından yine duvarınızı sıcak suyla ıslatılmış bir bez ile silin.

Zeytinyağı

Zeytinyağı genellikle mutfak eşyalarındaki stickerların çıkarılmasında kullanabileceğiniz bir yöntem olsa da çok dikkatli uygulanması koşuluyla asla duvarla temas etmemesi sağlanarak duvar stickerına da uygulanabilir. Ancak sticker malzemesine göre zeytinyağını emebilir ve bu da duvarınızın lekelenmesine neden olabilir. O nedenle çok dikkatli ve emin bir şekilde uygulanması gerekir. Riskli olabilir.

Etiket Sökücü

En garantili ve kesin yöntem ise sırf bu amaç için üretilmiş olan etiket söktürücü ürünlerdir. Çeşitli yapı marketlerde ya da büyük marketlerde bulabileceğiniz bu ürün ile hafif ıslattığınız bir bezi kullanarak stickerın üzerini silin. Ardından duvardan çıkmaya hazır olan stickerı dikkatli hamlelerle sökebilirsiniz. İşleminiz bittikten sonra duvarı başka bir temiz bez ile silmeniz iyi olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ