Sağ Boşlukta Batma Oluyor

Sağ Boşlukta Batma Oluyor

Sağ boşlukta batma hissi şeklinde ifade edilen sağ kaburgadaki batma şikayeti bir çok kişinin ortak problemlerinden biridir. Her yaştan kimse de rastlanabilen “sağ boşlukta batma oluyor” şikayeti, genellikle sağ kaburgadan kaynaklanmaktadır. Sağ kaburgada hissedilen batma kimi zaman beraberinde şiddetli sancı ve ağrı sorunlarını da getirerek, kişinin gündelik yaşamını olumsuz etkileyebilmektedir.

Omurlar ve göğüs kemiği ile bir araya gelerek göğüs kafesini oluşturan iskelet sistemi, kaburga şeklinde tanımlanmaktadır. Kaburganın temel görevi; dışarıdan gelebilecek darbe ve hasarlara karşı iç organları korumaktır. Kaburga altında ciddi hayati fonksiyonları gerçekleyen akciğer, kalp ve karaciğer gibi organlar bulunmaktadır. Kaburgalar, bu hayati organları dış ortamdan gelebilecek hasar ve darbelere karşı korumakla görevlidirler.

Sağ Boşlukta Batma Hissi Nedenleri Nelerdir?

Gün içerisinde tüketilen besinler veya sindirim sisteminin düzensiz çalışması gibi etkenler, sağ boşlukta batma hissi şikayetine yol açabilmektedir. Genellikle mide rahatsızlıklarından dolayı hissedilen batma hissi, yemek borusu ile midenin düzensiz çalışmasından kaynaklı olabilir. Şayet batma hissinin sebebinin mide rahatsızlıkları olduğu düşünülüyorsa, mideye iyi gelecek(rahatlatacak) yiyecekler tüketmekte fayda vardır.

Ancak her sağ boşluktaki batma hissi, mide rahatsızlıklarından kaynaklı değildir. Bunun yanı sıra uzun süre hareketsizlik ve çeşitli kalp rahatsızlıkları da, bu şikayete neden olabilmektedir.

Uzun Süreli Hareketsizlik

Gün içinde uzun süre hareketsizlik kalmak, kaburga kaslarında ağrı ve batma hissine neden olabilir. Hem sağlık açısından hem de oluşabilecek batma hissi sorununu önlemek adına gün içinde düzenli spor ve egzersiz yapmakta fayda vardır.

Yanlış Oturuş Pozisyonu 

Belin üzerine doğru oturma, kaykılarak oturma gibi yanlış oturma pozisyonları; kaburganın zarar görmesine neden olabilir. Özellikle gün içinde sürekli masa başında çalışan kişilerde, bu sebepten sağ boşlukta batma hissi şikayetine sık rastlanmaktadır.

Mide Rahatsızlıkları

Kaburga ile bağı bulunan mide ve yemek borusu bölgelerinde oluşabilecek sorunlar, rahatsızlıklar sağ boşlukta batma hissi şikayetine yol açabilmektedir. Halk arasında sık rastlanan reflü, ülser, gastrit gibi rahatsızlıklar hissedilen batmanın sebebi olabilir.

Kalp Rahatsızlıkları

Sağ boşlukta batma hissi genellikle kısa süreli görülür ve ciddi sağlık sorunu olmayan etkenlerden kaynaklanır. Fakat batma hissi ile birlikte kalp çevresinde ağrı, sancı hissediliyorsa bu durum kalp hastalıklarının işaretçisi olabilir. Hiç vakit kaybetmeden, bir an evvel uzman doktora gidilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ