Şeker Pancarı Nasıl Haşlanır?
Şeker pancarı genellikle şeker yapımında kullanılmakta olsa da doğrudan da tüketilebilmektedir. Doğrudan tüketimi beden sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle şekere pancarını hafta da iki gün düzenli olarak tüketmek gerekmektedir. Ancak şeker pancarı yapısı gereği çok sert olduğu için tüketimi zaman zaman zor olmaktadır. Bu nedenden dolayı da şeker pancarını doğrudan tüketmek için en ideal yöntem haşlama yöntemidir.
Sert bir yapıya sahip olan şeker pancarının sertliğinden dolayı ise haşlama süresi diğer besinlere oranla çok daha uzun sürmektedir. Ancak lezzet açısından da oldukça zengin olan bir besin olduğu için mutlaka haşlanarak tüketilmesi gerekir. Lezzetinin yanı sıra şeker pancarı sağlık açısından da düzenli tüketilmesi durumunda birçok fayda sağlamaktadır. Özellikle iltihap söktürme ve kanser hücrelerini engelleme konularında oldukça etkili bir besindir.
Sağlık açısından bu kadar faydalı olan şeker pancarı lezzet açısından da oldukça güzel olduğu için uzun diğer sebzelere kıyasla daha uzun haşlanma süresini kabul ettirebilmiştir. Şeker pancarını haşlamak için ise dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.
Şeker Pancarı Nasıl Haşlanır?
1-)Şeker Pancarlarının Hazırlanması
Haşlama işlemine başlamadan önce pancarların güzelce hazırlanması gerekir. Bunun için haşlanacak olan tüm şeker pancarlarını akan suyun altında iyice yıkayarak üzerinde bulunan tüm toprakların, tozların ve herhangi başka şeylerin bulunması durumunda onların giderilmesi sağlanır. Daha etkili bir temizlik sağlayabilmek için ise akan suyun altında el ile kabaca yıkandıktan sonra genellikle patates fırçası olarak satılan mutfak fırçası ile akan suyun altında iyice fırçalanarak yıkanır.
Böylece tüm toprağından ve kirinden arınmış olur. Bu şekilde özenle yıkayıp temizlemiş olduğunuz şeker pancarlarını 4 parçaya bölerek haşlama işlemine hazırlayabilirsiniz.
2-)Kullanılan Tencere
Şeker pancarlarını haşlarken normal tencere kullanabilirsiniz. Ancak şeker pancarı çok sert bir besin olduğu için normal tencere içerisinde haşlanması oldukça uzun sürecektir. Bu durumda emek ve ekonomi açısından oldukça maliyetli olacaktır. Bu nedenle normal tencere yerine düdüklü tencere kullanmak çok daha etkili olmaktadır. Bunun için hazırlamış olduğunuz şeker pancarlarını düdüklü tencerenin içerisine yerleştirerek pancarların üzerini geçecek miktarda su ile doldurun.
3-)Haşlanması
Düdüklü tencereye yerleştirilen şeker pancarları ocağa alınır ve tencerenin altı harlı şekilde açılır. Tencerenin içinde bulunan su kaynamaya başladığında ocak kısık konuma getirilir ve saate bakılır. Şeker pancarları kaynadıktan sonra kısık ateşe alınmış şekilde yarım saat kadar haşlanır ve ardından tutulabilecek sıcaklığa geldiğinde kabukları soyularak tüketilir.
Your writing is not only informative but also entertaining, what more could you ask for?