Nescafe Kilo Aldırır mı?

Nescafe Kilo Aldırır mı?

Kahve doğru bir şekilde tüketilmesine bağlı olarak kilo aldırmamaktadır. Hatta birçok bünye için sindirimi kolaylaştırdığı araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır.

Nescafe Kilo Aldırır mı?

Kahvenin metabolizmayı hızlandırdığı düşünülmektedir. Şöyle ki, sabahları tüketildiğinde kişinin zinde olarak güne başlamasına yardım eder, enerji verir. Yemekten sonra tüketildiğinde ise sindirime yardımcı olması gibi birçok konuda vücudumuza katkı sağlamaktadır. Fakat tabii ki her gıdada olduğu gibi fazla tüketilmesi halinde zarar verebilmektedir.

Nescafe Nasıl Bir Kahvedir?

Nescafe diğer adı ile 3ü 1 arada dediğimiz kahve çeşidi aslında suda çözülebilir kahvedir. Kahvenin belli bir işlemlerden geçirilerek kurutulup, içimlik hale getirilmesi ile oluşmuştur.

Kahvenin Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?

1-)Konsantrasyonu Arttırır

Kahvenin belki de en bilinen özelliği budur. Sınav zamanları, gün içinde çalışırken ya da stresli bir işle uğraşırken çoğu zaman hem zihnimizin uyanık kalması hem de konsantrasyonumuzu kaybetmemek için kahve içmeyi tercih ederiz. Aslında bunun nedeni, kahvenin içindeki kafein kan basıncını yükselterek enerji vermesinden kaynaklanmaktadır. Buna bağlı olarak da, bu yüzden bazı kişiler için kahve uykusuzluğu da sebep olabildiğinden akşamları tüketilmemektedir.

2-)Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Kahvenin biraz öncede bahsetmiş olduğumuz gibi içinde bulunan kafeinin aynı zamanda yağ yakıcı özelliği bulunmaktadır. Fakat bu ne kadar çok içerseniz o kadar çok zayıflarsınız demek değildir. Günde ideal kahve sayısı maksimum 3 olmalıdır. Bu, hem vücudun kafein ihtiyacını karşılayacaktır hem de vücuttaki yağın yakılmasına yardımcı olacaktır.

3-)Diyabet Riskini Azaltır

Özellikle şekersiz kahve tüketimi, diyabet hastalığına yakalanma riskinizi oldukça azaltmaktadır. Aynı şekilde eğer bu hastalık genetik bir hastalıksa, en az düzeyde bu hastalığı taşımanıza yardımcı olmaktadır.

4-)Enerji Vermektedir

Biraz önce kahvenin içindeki kafeinin yağ yaktığından bahsetmiştik. Bu yağ yakma işleminden önce kafein sinir uçlarına sinyal göndermektedir. Bu sinyaller ile adrenalin seviyesi artar ve bu adrenalin kişiye enerji olarak yansır. Özellikle gece çalışan kişilerin kahve içmesinin sebebi de bu adrenalin salgısıdır.

Fazla Tüketildiğinde Kahvenin Zararları?

1-)Kalbi Olumsuz Anlamda Etkileyebilmektedir

Günde 3 kahvenin üzerinde kahve tüketimi gerçekleşmesi kalp ritmini düzensizleştirmektedir. Düzensiz kalp ritmi ise kalp krizi riskini yükseltir. Aynı zamanda yapılan bir diğer araştırma ise çok sık kahve tüketen kişilerin kalp krizine yakalanma oranının daha yüksek olduğunu kanıtlamıştır.

2-)Su Kaybına Neden Olur

Eğer fark etmişseniz kahve tüketiminden sonra sanki 3-4 bardak su içmiş hissi verir ve çok sık tuvalete gitme ihtiyacı hissederiz. Bu nedenle ise vücudumuzda su kaybı meydana gelir. Çok sık kahve tüketmemeye ve kahve tüketiminden sonra su içmeye özen göstermelisiniz.

3-)Doğurganlık Oranını Düşürmektedir

Kadınları etkileyen bu madde ise yine aşırı kahve tüketimine bağlıdır. Çok fazla kahve tüketen genç yaştaki kadınların doğurganlık düzeyi düşmektedir. Aynı şekilde hamilelikte de günde maksimum 1 kez olmak üzere kahve tüketimi sağlanmalıdır. Hamilelikte tükettiğiniz herşey direkt olarak bebeği etkileyebilmektedir. Bu yüzden kahve tüketimine dikkat etmek gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ