Sigara Mide Yanması Yapar mı?

Sigara Mide Yanması Yapar mı?

Mide asidinin yemek borusuna doğru çıkması sonucunda yemek borusu bölgesinden gırtlağa doğru yanma veya ekşime hissedilebilir. Bu durum mide yanması şeklinde ifade edilmektedir. Mide yanmasına halk arasında sık rastlanmaktadır. Genellikle tüketilen besinlerden ötürü mide yanması sorunu baş göstermektedir. Kızartma, baharatlı, acı ve asitli gıdaların fazla tüketilmesi midede yanma hissiyatına sebebiyet verebilmektedir.

Sigara Mide Ağrısı Yapar mı?

Normal şartlarda mideyi dış etkilerden korumak için mide asidi tarafından korunmaktadır. Mide salgı bezleri veya mukus, mide asidi şeklinde ifade edilebilmektedir. Salgı bezleri/mukus, solunum ve sindirim organları tarafından salgılanan sümüksü yapıda bir maddedir.

Sigara içmenin pek çok zararı olduğu gibi mide yanması şikayetine de sebebiyet verebilmektedir. Midedeki mukus yapısı, sigara içilmesi halinde ciddi oranda zarar görebilir. Zarar gören  salgı bezlerinden ötürü mide rahatsızlıkları baş gösterebilmektedir. Sigara içmek daha çok ülser gibi rahatsızlıkları tetiklese de, mide yanması problemine de sebebiyet verebilmektedir. Mide ağrısı ve midede yanma hissi, gün içinde fazla sigara içen kişilerde görülebilmektedir. Hem sağlık hem de oluşabilecek midede ağrı, yanma gibi şikayetlerden kurtulmak için sigara içmemekte fayda vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ