Silikon Elden Nasıl Çıkar?

Silikon Elden Nasıl Çıkar?

Ev içerisinde bazı materyalleri yapıştırmak ya da tamir etmek amacı ile sık sık silikon kullanırız. Silikon genellikle sıcak silikon tabancaları ile sıkılarak kullanılır. Silikonu sıkma aşamasında ya da soğumasını beklerken yapacağımız yanlış bir hareket ile elimize, kıyafetlerimize yada etrafa bulaşabilir. Bulaşan silikon elden nasıl çıkar?

Ele bulaşan silikon çoğu zaman kişinin paniklemesine sebep olur. Bunun sebebi aynı zamanda silikonun sıcakken kişinin canını yakması ve derisinde iz yapması da olabilir.

Silikonu elden çıkarmak için aşağıda anlatılan adımları dikkatlice uygulayınız ve hiçbir adımı atlamayınız.

1-)Silikonun Soğumasını Beklemeyin

Özellikle silikonu sıcakken sıkarken tabancadan silikon bulaşması durumunda kişinin elleri silikonun sıcaklığından dolayı yanabilir. Ancak kişi bu acıya dayanarak hız kesmeden eline değen silikon parçasını ıslak bir bez ile silmelidir.

Aksi halde silikon deriye daha fazla zarar verir ve çıkarılması biraz daha zor bir hal alır. Kişi ıslak mendil ile silikonu sildikten sonra hemen elini soğuk su altına tutmalıdır. Soğuk suyun ardından elde hala silikon var ise soyularak çıkarılmaya çalışılmalıdır.

2-)Buz Uygulayın

Çok fazla silikon dökülmüş ise ve bez ile temizlenmiyorsa öncelikli olarak silikonun hızla soğumasını sağlayın. Bu sayede elinizde en az hasarı almış olur. Buz ile silikon soğuduktan sonra ;

Keskin Bir Aparat Kullanın

Buradaki amaç fazla miktardaki silikonu kazarak kurtulmak. Burada genelde maket bıçağı kullanılmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur kişinin fazla silikonu kazır iken kendisine zarar vermemesidir. Aksi halde sonuçlar daha kötü bir hal alabilir.

Pamuklu Bir Havlu Kullanın

Fazla silikonu temizledikten sonra deri yüzeyinde kalan silikonu deriye zarar vermeden temizlemek için öncelikli olarak pamuklu bir havluyu alın ve silikon olan bölgeye kapayın.

Üzerine hafif ısıda ısıtılmış ütüyü havlu üstünde hafifçe gezdirin. Ütünün sıcaklığında silikon eriyecek ve pamuklu havluya geçecektir. Bu işlemi birkaç defa uygulamanız gerekebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ