Ter Lekesi Nasıl Temizlenir?

Ter Lekesi Nasıl Temizlenir?

Ter lekeleri özellikle bahar ve yaz aylarında sıklıkla karşılaştığımız bir sorundur. Bahar ve yaz aylarında hem daha fazla hareket ettiğimiz için hem de sıcak havanın etkisiyle birlikte daha çok terlemeye başlıyoruz ve bu durum çamaşırlarımızda ter lekeleri oluşmasına sebep oluyor. Ter lekeleri hiç hoş bir görüntü oluşturmadığı gibi çıkarılması oldukça meşakkatli hale gelebilen lekelerdendir. Ter lekelerini kolay temizleyebilmek için en önemli aşama hızlı müdahale etmektir. Sinmiş ter lekeleri zorlu lekeler arasında yer alır.

1-)Karbonat ve Limon Yöntemi

Ter lekesini temizlerken karbonat ve limon kullanmak oldukça etkili ve pratik bir yöntemdir. İlk olarak bir çorba kaşığı karbonat ile yarım çay bardağı limon suyunu lapa kıvamına gelinceye dek karıştırın.

Kıvama göre biraz daha limon suyu eklemekten çekinmeyin. Lapa kıvamını alan karışımınızı, çamaşırınızın ter lekeli kısmına iyice sürün. Sürme işleminin tamamlanmasının ardından çamaşırınızı bu şekilde 30 dakika bekletin. Bekleme süresinin sonunda çamaşırınızı normalde nasıl yıkıyorsanız, o şekilde çamaşır makinesine atın ve yıkayın. Yıkama işleminin sonunda çamaşırınızı kurumaya bırakın ve kuruduktan sonra ortaya çıkan olumlu sonuçları göreceksiniz.

2-)Soda Yardımı ile Temizleme

Ter lekesini temizlerken soda kullanmak pratik olduğu kadar dikkatli olunması gereken bir yöntemdir. Çünkü sodanın çamaşırınıza zarar verme ihtimali vardır. Bu sebepten ötürü dikkatli kullanmalısınız. İlk olarak ter lekesi bulunan çamaşırınızı çamaşır makinesine atın. Çamaşır makinesinin deterjan gözüne deterjan koyduktan sonra üzerine yarım su bardağı soda ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Çamaşır makinesi yıkamayı bitirdikten sonra çamaşırınızı çıkarın ve kurumaya bırakın. Lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.

3-)Leke Çıkarıcı Deterjan Yardımı ile Temizleme

Ter lekesini temizlerken leke çıkarıcı deterjan kullanmak kesin çözümler elde etmek için oldukça etkilidir. İlk olarak üzerinde ter lekesi bulunan çamaşırınızdaki ter lekesinin üzerine bir miktar leke çıkarıcı deterjan uygulayın. Sonra 10 dakika bekleyin ve bu 10 dakikanın sonunda çamaşırınızı çamaşır makinesine atın.

Çamaşır makinenizin deterjan gözüne normal deterjan koyarak çamaşırınızı hangi programda nasıl yıkıyorsanız o şekilde yıkamaya başlayın. Çamaşır makinesi su almaya başladığında deterjan gözüne kullandığınız leke çıkarıcı deterjanın kullanım talimatlarında önerildiği kadar deterjan ekleyin ve çamaşır makinesinin yıkamayı bitirmesini bekleyin. Yıkama işlemi bittikten sonra çamaşırınızı kurumaya bırakın ve olumlu sonuçları gözlemleyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ