Alçıpan Nasıl Kesilir?

Alçıpan Nasıl Kesilir?

Alçıpan keserken herkesin evinde kolayca uygulayabileceği yöntemlerden biri maket bıçağıdır. Keseceğiniz bölgeyi işaretleyerek, maket bıçağı ile üzerinden geçebilir ve temiz bir şekilde kesme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Fakat maket bıçağı kullanırken oldukça dikkatli olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Fazla kesici bir alet olmasından dolayı dikkatli olunmadığında zarar verebilmektedir.

Alçıpan Nasıl Kesilir?

Alçıpan aslında birkaç farklı şekilde rahatlıkla kesilebilir. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz maket bıçağı kullanarak kesmek isterseniz oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir. Bir diğer alçıpanı kesmek için kullanabileceğiniz alet ise alçıpan testeresidir. Yine bu testereyi kullanarak da kesilecek olan yerlerini işaretlemiş olduğunuz alçıpanı kesebilirsiniz.

Belirtmek de fayda var ki, eğer alçıpan duvarı priz ya da elektrik geçişleri için kesmek istiyorsanız, maket bıçağı ve alçıpan testeresi bu konuda işinizi zorlaştırabileceğinden, yerine daire testere tercih edebilirsiniz.

Alçıpan Nedir?

Alçıpan özellikle dekorasyon uygulamalarında sıkça tercih edilen bir üründür. Asma duvar, asma tavan, duvar giydirme gibi pek çok uygulamada alçıpan kullanılmaktadır. Evi duvarlarını yıkmak ya da tavanı en baştan istediğiniz gibi yapmak yerine alçıpan kullanarak, bir nevi ön görüntü elde etmiş olursunuz. Oldukça tercih edilen özellikle günümüzde sıkça kullanılan bir malzemedir. Oldukça hafif ve sağlıklı bir malzemedir.

Alçıpan çoğu zaman yanlış algılanabilmektedir. Bunun sebebi ise sanki duvarlarınıza destek yaptırmış ya da bir deprem anında sizi koruyacakmış izlenimi vermesidir. Şöyle ki, alçıpan yapılırken evin asıl saf haldeki duvarlarına, sütunlarına dokunulmaz yani kırmak gerekmez. Bu duvar ya da tavanların daha güzel, daha düzgün ve modern gözükmesini sağlamak için yapılan bir uygulamadır. Bahsettiğimiz gibi oldukça hafif olmasından dolayı düşme anında bile kişiye herhangi bir zarar vermez fakat koruyucu etkisi de yoktur.

Alçıpanların suya, yangına dayanıklı olanları olduğu gibi, ses yalıtımlı alçıpanlarda mevcuttur. Bu özelliklere ait alçıpanlar ise isteğe göre yaptırılabilir. Arada sadece fiyat farkı bulunmaktadır.

Alçıpan Yaptırırken;
Alçıpan’ı hiçbir zaman konu ile ilgili yeterince bilgisi olmayan bir kimseye yaptırmamalısınız. Bu özellikle evinizde yanlış bir görüntüye sebep olabileceği gibi sizi daha çok masrafa sokabilmektedir. Bu yüzden iyice araştırıp güvendiğiniz bir firma ile anlaşarak yaptırmanız daha doğru olacaktır.

Alçıpan fiyatlandırmalarında da m2 başına bir fiyatlandırma çıkarılmaktadır. Yani asma tavan yaptıracağını tavan 5 m2 ise 400 TL gibi bir rakamdan başlayarak alanın büyüklüğüne göre 10.000 TL’ye ulaşabilmektedir. Burada kullanılan malzemenin ve işçiliğin önemli olduğunu tekrar hatırlatalım. Normal fiyatlandırmalar yukarıda yazmış olduğumuz gibi. Eğer daha düşük bir fiyat aralığında yaptıracak bir yer bulmuş iseniz iyice araştırmanızı öneririz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ