Sir Ağda Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar?

Sir Ağda Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar?

Sir ağda günümüzde kadınlar tarafından sıkça kullanılan bir yöntemdir. Hatta kadınlar kadar erkekler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Yapışkan ve akıcı özelliklerinden dolayı kullanım esnasında sık sık etrafa yayılabilir ve kıyafetlerin üzerine yapışabilir. Kumaş üzerine yapışan sir ağda çoğu zaman telafisi yok olarak düşünülür ancak yapılacak birkaç ufak müdahale ile kumaş üzerinde oluşan sir ağda lekelerinden kurtulunabilir.

Kumaş üzerine bulaşan sir ağda lekelerinden kumaşa zarar vermeden kurtulmak için uygulanabilecek alternatif yollar aşağıda anlatılmaktadır. Bu yollardan herhangi birini kullanarak oluşan sir ağda lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

1-)Sıcak Kullanın

Kumaş üzerindeki ufak sir ağda lekelerini çıkarmak için bu yöntemden yararlanabilirsiniz. Sıcak su altından lekeli kısmı yıkayarak sir ağda lekesinden kurtulabilirsiniz. Çok büyük sir ağda lekelerinde sıcak uygulaması genellikle yanlıştır. Bu durum lekenin daha fazla yayılmasına sebep olur.

Ütü uygulaması ile de kumaş üzerindeli ağda lekesinden kurtulabilirsiniz. Burada yapmanız gereken lekeli kısmın üzerine uygun boyutlarda renksiz bir kumaş koyunuz ve bu kumaşın üzerinden ütü ile sıcak uygulayınız. Ütünün sıcaklığı ile ağda erimekte ve eriyen ağda kumaş parçasının üzerine geçmektedir.

Yukarıda ütü ile yapılan uygulamanın aynısı saç kurutma makinesi ile de yapılabilir. Aynı şekilde saç kurutma makinesinin yaydığı sıcaklık ile de ağda lekesi ortamdan uzaklaştırılabilir.

2-)Bebek Yağı Kullanın

Bebek yağı sir ağdanın etrafa yayılmadan hızlıca ortamdan uzaklaştırılmasını sağlamaktadır. Burada lekeli bölgeye bol miktarda bebek yağı dökünüz ve bu işlemin ardından kalıplaşan ağdaları eliniz ile ortamdan temizleyiniz.

Burada bebek yağı uygulamadan önce kumaşın özelliğine çok dikkat ediniz. Genellikle bebek yağı kumaşlarda leke bırakmadan kolaylıkla çıkmaktadır. Ancak bazı özel kumaşlarda leke oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden bu uygulamadan önce kumaşın cinsine dikkat etmek gerekmektedir.

3-)Kazıyınız

Sir ağdanın diğer yöntemlerle çıkarılamadığı durumlarda kumaş üzerinden kazıma işlemi gerçekleştirilebilir. Bu işlemi maket bıçağı ya da jilet ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirirken kumaşa zarar vermediğinizden emin olunuz. Kumaş üzerindeki kaba sir ağdayı bu yöntem ile temizledikten sonra diğer yöntemleri uygulayarak kalan sir ağda lekelerinden kurtulabilirsiniz.

NOT: Sir ağda lekesinden dolayı kumaşta leke kalabilir. Böyle durumlarda kumaş boyaları ile lekeleri kapatabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ