Mobilyadan Etiket Lekesi Nasıl Çıkar?

Mobilyadan Etiket Lekesi Nasıl Çıkar?

Mobilyalarda bulunan etiketlerin çıkarıldıktan sonra bıraktıkları iz mobilyanın bütün zarif ve hoş görüntüsünü mahveder. Bu sebeple çoğu ev hanımı etiketlerin leke bırakmadan çıkarılması için bir çok yöntem denemektedir. Denen yöntemlerin birçoğu mobilya zarar verebilecek yöntemlerdir. Peki mobilyadan etiket lekesi nasıl çıkar ?

Mobilyadan etiketi leke bırakmadan çıkarabilmek için uygulanacak çok kolay yöntemler vardır. Bu yöntemler kolay olmalarının yanı sıra kesin çözümdür. Mobilyadan etiketi iz bırakmadan çıkarmak için uygulanabilecek yöntemler;

1-)Mobilya Cilası Kullanın

Mobilya cilası etiketlerin bıraktıkları izlerin silinmesinde ya da etiketlerin çıkarılırken leke bırakmamasını sağlamak amacıyla sık sık kullanılmaktadır. Yapmanız gereken etiketin üzerine mobilya cilasını sürün ve bir süre bekleyiniz. Etiketin yumuşadığını test etmek için ucundan yavaş yavaş kaldırabilirsiniz. Eğer hala sert ise bir süre daha bekleyin ve sonra çekin. Bu işlem ile etiketin iz bırakmadan çıktığını gözleriniz ile göreceksiniz.

2-)Sıvı Yağ Kullanın

Sıvı yağ çok fazla kullanılmasa da mobilyaların ahşap kısımlarında bulunan etiketlerin çıkartılmasında tercih edilmektedir. Yapmanız gereken sıvı yağı etiketin üzerine sürmek. Bu işlemi yaparken yağı etrafa çok fazla yaymamaya dikkat ediniz. Etiket kabardıktan sonra çıkarınız. Yağın etiketi yumuşatmasını bekleyiniz aksi halde etiket çıkarken geride etiket izi bırakır.

3-)Saç Kurutma Makinesi Kullanın

Saç kurutma makinesinin ısısı ile etiketin yumuşaması ve leke bırakmadan çıkarılması sağlanabilir. Yapılması gereken en önemli püf nokta saç kurutma makinesinin ısısını dikkatlice ayarlamak. Çok fazla ısı vermek mobilyaya zarar verebilir bu sebeple saç kurutma makinesini düşük ısıda uygulayınız.

4-)Ütü İle Buhar Uygulayın

Ütü ile buhar uygulayarak etiketin iz bırakmadan çıkarılmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlem esnasında ütünün mobilyaya zarar vermemesine dikkat ediniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ