Kek Kalıbından Kek Nasıl Çıkarılır?

Kek Kalıbından Kek Nasıl Çıkarılır?

Kek ev hanımlarının günlerinde, davetlerinde ve akşam çaya gelen misafirlerine sıkça yaptığı bir hamur işidir. Kek hazırlanışı ve pişme süresi olarak birçok hamur işine göre çok daha pratiktir. Bu sebeple ev hanımları tarafından sıkça yapılmaktadır.

Kek yapılmasında karşılaşılan en büyük sorun yapılan kekin kalıptan çıkarılırken bozulması ve parçalanmasıdır. Hemen hemen kek yapan herkesin bir defa başına gelmiştir bu durum.  Kek kalıbındaki kekin parçalanmadan ve şeklini koruyarak çıkarılması için uygulanacak püf noktalar aşağıda verilmektedir.

1-)Kalıbı İyice Yağlayın

Kekin kalıptan çıkmamasının en büyük sebeplerinden bir tanesi kek kalıbının ya hiç yağlanmaması ya da yeterli miktarda yağlanmamasıdır.

Kek hamurunun döküleceği kap oda sıcaklığında bekletilen tereyağ ya da margarin ile iyice yağlanmalıdır. Bu aşamada ellerin kullanılması her noktanın yağlanmasını sağlayacağı için dikkat edilmesi gereken bir püf noktadır.

Aynı zamanda kek kalıbının yağlanmasında sıvı yağ kullanımı yapılan bir diğer yanlışlıktır. Ne kadar bol sıvı yağ koyarsanız koyun kekin kalıba yapışmasının önüne geçemezsiniz. Bu sebeple sıvı yağ kullanmaktan kaçınınız.

2-)Pişme Süresine Dikkat Edin

Kekin kalıba yapışmasının bir diğer sebebi kekin pişme süresine dikkat edilmemesidir. Kekin uzun süre pişirilmesi kalıba yapışmasına ve çıkarılırken parçalanmasına sebep olmaktadır. Aynı şekilde pişirme süresi dolmadan alınan ve kaptan çıkarılmaya çalışan kek de parçalanır.

3-)Kek Dinlenmeden Kalıptan Çıkarmayın

Ne kadar aceleniz olursa olsun keki pişirdikten sonra muhakkak bir süre kalıbı içerisinde dinlenmeye bırakınız. Dinlenmeden kalıptan çıkarılmaya çalışan kek çok kolay bir şekilde dağılır.

Güzel bir şekilde kalıptan kekinizin çıkmasını istiyorsanız muhakkak kek ılıyıncaya kadar kalıbınızdan çıkarmayınız. Elinizle kekinizin sıcaklığını kontrol ediniz ve yeterince dinlendiğinden emin olduktan sonra narin hareketler ile kekinizi kabından çıkarınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ