Sırtımda Yanma

Sırtımda Yanma

Sırtta yanma, sırt bölgesinde arada bir ya da sıklıkla hastanın başına gelen çoğu zaman da kendini yanma ve ağrı ile gösteren bir şikayettir. Nedeni birçok farklı sebepten kaynaklı olabilir. Rahatsızlığın sebebini saptamak için hasta kendini iyi takip etmeli ve uzman görüşü almalıdır. Geçici bir durum olabileceği gibi uzun süreli bu durumu yaşayan hastalar bu rahatsızlığı ihmal etmemelidirler.

Sırtta yanmaya tıbbi tanımı fibromiyalji olan bir sırt problemi de neden olabilir. Fibromiyalji, bir romatizma çeşididir. Kas doku, bağ doku gibi yumuşak dokuların sertleşmesi sonucu oksijenlenmesinin azalması ile kendini kulunç olarak gösteren ağrıya sebebiyet veren bir rahatsızlıktır. Ağrı, yanma ve karıncalanma fibromiyalji belirtilerindendir. Rahatsızlığı saptamak için belli bir test yoktur. Bu yüzden hasta kendini iyi bir şekilde ifade etmelidir. Genelde, uyku bozukluğu, stres, hava şartlarının değişmesi gibi etkenler sonucu görülür.

Sırtımda Yanma Var Neden Olur?

  • Genellikle gün içerisindeki yanlış pozisyonda oturmalardan kaynaklı olarak sırtta ağrı ile beraber hissedilir.
  • Yaşa bağlı olarak ailesel etkenler
  • Faset eklemlerde meydana gelen kireçlenmeler sonucunda sırtta yanma ve ağrı hissedilebilir.
  • Zona rahatsızlığı; sırtta, deri üzerinde kızarıklık ve su toplama ile oluşan lezyonların var olduğu bölgede yanma meydana gelebilir. Bu bölgeye en küçük dokunuşta bile dayanılmaz bir acı hissiyatı oluşur.
  • Fibromiyalji nedeniyle sırtta yanma şikayeti baş gösterebilir.

Sırttaki Yanma Nasıl Geçer?

  • İstirahat ve ilaç tedavisiyle, duruş bozukluğuna bağlı sırtta yanma tedavi edilebilir.
  • Radyo Frekans tedavisi ile
  • Fibromiyalji nedenli bir yanma var ise; bir takım kas gevşetme amaçlı egzersiz yapılması ve ilaç tedavisi uzmanlar tarafından önerilmektedir.
  • Uygun diyet programı ile düzenli beslenme alışkanlığı edinerek sırttaki ağrı ve yanmaların önüne geçebilirsiniz.

Örneğin; kafeini azaltmak, magnezyum ve kalsiyum gibi mineral alımını kontrollü arttırmak, su tüketimini arttırmak gibi bazı dengeli beslenme programınızı doktorunuzla belirlemenizi tavsiye ederiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ