Sırtımın ve Belimin Sol Kısmıyla Sol Bacağım Ağrıyor

Sırtımın ve Belimin Sol Kısmıyla Sol Bacağım Ağrıyor

Sırt ağrısı ile birlikte kimi zaman bacak ağrısı sorunu da görülebilmektedir. Sırt-bel ile bacak ağrısı sorunları birbirinden farklı sebeplerden kaynaklı olabileceği gibi aynı rahatsızlığın işaretçisi de olabilir.

Bel ağrısı ile birlikte bacak ağrısı problemi, kişinin hareket etmesini ve yürümesini kısıtlayarak gündelik yaşamını olumsuz açıdan etkiler. Ağrı daha da şiddetlenmeden, doğru tetkik için uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Sırt ve Bacak Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Belim ve bacağım ağrıyor” şikayeti daha çok travma etkenlerinin sonucu olarak görülmektedir. Sırt ve bacaklara doğru darbe alınması, kaza geçirilmesi gibi nedenlerden bu iki bölgede de ağrı hissi oluşabilmektedir. Travma etkenleri dışında ağrının altında yatan bir çok neden olabilir.

Travma Etkenleri

Geçirilen kaza sonrasında eklemlerin, kemiklerin veya kasların zarar görmesi halinde ağrı sorunu baş gösterebilmektedir. Darbenin hem bel hem de bacaklara doğru alınması sonucunda iki bölgede de ağrı hissi oluşabilir. Ağrının şiddeti, darbenin ne denli olduğu ile ilgilidir. Çok ciddi bir hasar söz konusuysa, bir an evvel uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Fazla Kilo

Vücut ağırlığının neredeyse tamamı, bacaklara binmektedir. Bacakların yanı sıra vücut ağırlığının bir diğer merkezi ise bel bölgesidir. Fazla kilolu kişilerde bacak ve bele uygulanan baskı artış gösterdiğinden, sırt ve bacak ağrısı sorununa sık rastlanmaktadır. Hem sağlıklı yaşam hem de doğabilecek sancı/ağrı sorununu önlemek adına, ideal kilonun korunması faydalı olacaktır.

Kireçlenme

Uzun süre eklemlerin kullanılmasına bağlı olarak eklemlerde yıpranma, aşınma sorunları baş gösterebilir. Kireçlenme olarak tanımlanan bu duruma daha çok yaşlılık döneminde rastlanır. Çekilen bel ağrısının arka planında eklemlerin yıpranması(kireçlenmesi) olabilir.

Uzun Süre Hareketsiz Kalmak

Uzun süreli hareketsizlik, bel ve bacak ağrılarının yaygın nedenlerinden biridir. Özellikle bütün gün bilgisayar başında çalışan kişilerde, hareketsizliğe bağlı olarak sırt ve bacak ağrısı sorunu fazlaca görülür. Bunu önlemek için; gün içinde ara ara hareket ederek, gün içinde ufak egzersizlerin yapılması tavsiye edilir.

Sırtım ve bacağım ağrıyor şikayeti pek çok rahatsızlıkla ilintili olabilir. Ağrılar birbiriyle ilgili olabileceği gibi tamamen farklı sebeplerden dolayı da oluşmuş olabilir. Doğru teşhis ve tedavi yöntemi için kesinlikle uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ