Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Soğuk sıkım zeytinyağı zeytin yağını eğer ambalajlı olarak alıyorsanız, üzerinde soğuk sıkımdır diye belirtilmektedir. Bunun dışında normal zeytin yağı ile arasındaki fiyat farkında da anlayabilirsiniz. Soğuk sıkım yağlar daha doğal olduğu için daha pahalıdır.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Soğuk sıkım zeytinyağı, zeytinlerin tek bir bahçeden ve henüz yere düşmeden toplanıp öğütülerek ve 27 derecelik sularda çıkarılan bir zeytinyağıdır. Doğal olmayan herhangi bir işlemden geçmediği için soğuk sıkım zeytinyağını bulmak hem biraz zordur hem de pahalıdır. Belki ilk bakışta soğuk sıkım olup olmadığını anlamanız için bir ipucu vermez fakat güvendiğiniz bir yerden alıyorsanız ve fiyatı normal zeytinyağına göre fazlaysa buradan kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Zeytinyağı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Her ürün gibi zeytinyağı da alırken kesinlikle son kullanma tarihine dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer son kullanım tarihini geçmiş ya da son tüketim tarihine az bir zaman kalmış ise tercih etmemenizi öneririz.
  • Eğer doğal bir zeytinyağı kullanmak istiyorsanız, plastik şişeler yerine her zaman cam şişelerde olan zeytinyağlarını tercih etmelisiniz.
  • Alacağınız zeytinyağının kesinlikle hava almadığından emin olmalısınız. Hatta alacağınız zeytinyağının kapağının kolay açılabilir olmaması ya da contalı olması daha makbuldür. Böylece sizden önce birinin açıp açmadığını daha kolay bir şekilde anlayabilirsiniz.
  • Alacağınız zeytinyağının güneşe maruz bırakılmaması oldukça önemlidir. Eğer sürekli güneş ışığı alan bir yerde bekliyorsa, yine bozulmaya başlamış olabileceğinden tercih etmemenizi öneririz.
  • Zeytinyağının mümkün olduğunca oda sıcaklığında beklemiş olması gerekmektedir. Aşırı sıcak ya da aşırı soğuk ortamda zeytinyağı besin değerlerini kaybederek bozulacaktır.
  • Zeytinyağını satın alırken ambalajına da dikkat etmelisiniz. Ambalajında bozulma, yırtılma, delik varsa yine bu ürünü tercih etmemenizi öneririz.

Zeytinyağının Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Zeytinyağının bozulduğunu iki şekilde anlayabilirsiniz. Kokusu ve kıvamından. Öncelikle bozulan zeytinyağının rutubet kokusuna benzeyen bir kokusu olur. Bu kokuyu ayırt edebilmek oldukça kolaydır, yoğundur ve rahatsız edicidir. Kıvam olarak ise normal akışkan halinden daha yoğundur. Daha katımsı bir kıvamı vardır.

Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

  • Zeytinyağının el bilinen faydası belki de nemlendirici özelliğidir. Özellikle kuru ve kuruluktan dolayı çatlayan bir cilde sahipseniz, zeytinyağı cildinizin doğal bir şekilde yumuşamasına olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda cildinizin beslenmesini de sağlayarak daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.
  • Saç derisi ya da direkt olarak saç sağlığı içinde faydalıdır. Zeytinyağı ile haftada 2 kez saçınıza maske uygularsanız, saçlarınızın daha sağlıklı bir görüntüye sahip olmasını sağlarsınız.
  • Zeytinyağının en bilinen bir diğer özelliği ise sindirim sistemine katkısıdır. Bağırsakların çalışmasını sağlayarak, özellikle kronik kabızlık problemi yaşayan kişileri büyük oranda rahatlatmaktadır.
  • Doğal bir zeytinyağı kolesterole de oldukça iyi gelmektedir.
  • Zeytinyağının rahatlatıcı ve sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Vücudunuza duştan önce ya da sonrasında zeytinyağı sürmeniz psikolojik açıdan da rahatlamanıza sebep olacaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ