Islanmış Kuru Fasulye Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Islanmış Kuru Fasulye Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Islanmış kuru fasulye pişirilirken düdüklü tencere kullanıldığında normalden daha kısa sürede pişirilmektedir. Hatta sadece kuru fasulye için değil, yemek pişirirken düdüklü tencere kullanmak, mutfakta harcayacağınız vakti oldukça azaltmaktadır.

Islanmış Kuru Fasulye Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Kuru fasulye düdüklüde 20 ila 25 dakika arasında pişirilmektedir. Özellikle ev hanımları için düdüklü tencere kullanmak, normalde yemeğin pişmesine ayırdığımız sürenin çok çok az bir kısmını kullanmamıza neden olduğu için yani süreyi oldukça kıstığı için çok fazla tercih edilmektedir.

Kuru fasulye pişirilmeden önce belirli bazı işlemlerden geçmesi gerekmektedir. Islatılması bu işlemlerden biridir fakat eğer ıslatmadan kuru fasulye yapmak istiyorsanız da bu hem oldukça fazla vakit alacak, hem de muhtemelen tadın istediğiniz gibi olmayacaktır. Mutfakta daha az zaman harcamak ve kuru fasulyenizin hem kişiyi şişirmemesi hem de lezzetli olmasını istiyorsanız, her zaman düdüklü tencere kullanmanız daha pratik olacaktır.

Kuru Fasulye Yaparken Kullanılacak Püf Noktalar

  • Kuru fasulye pişirirken, hatta her yemek için önceliğiniz her zaman malzemelerin tazeliği olmalıdır. Taze malzemeler ile yemek yaparsanız zaten yemeğinizin lezzetli olması için atmanız gereken ilk adımı atmış olursunuz.
  • Fasulyeleri seçerken ya da alacağınız zaman çok iri olanları tercih etmemeye çalışmalısınız. Genelde dışarıda yediğimiz kuru fasulyelerde de iri fasulye kullanılmamaktadır. Tabii yine de siz hangisini seviyorsanız, onu tercih edebilirsiniz.
  • Fasulyenin pişirirken yapılması es geçilmemesi gereken en önemli şey ise ıslatmak. Kesinlikle bir gece öncesinden fasulyenizi ıslatmalısınız.
  • Islatmış olduğunuz fasulyeyi direkt olarak pişirmek yerine kademeli gitmeniz daha doğru olacaktır. Yani 1 gece boyunca su içinde beklemiş olan fasulyenizi daha sonrasında büyük bir tencere kullanarak bir süre haşlayın. Böylece işlemi ikiye bölerek aslında fasulyenin pişme süresinin kısalmasını büyük oranda sağlamış oluyorsunuz.
  • Kullanacağınız yağ mümkün olduğunca doğal tereyağı olmalıdır. Tereyağı her yemeğin lezzetini olumlu yönde etkileyen küçük bir ayrıntıdır. Genelde el altında hep sıvı yağ olduğu için çoğu yemekte de sıvı yağ tercih edilir fakat siz hem sağlıklı hem de doğal olan tereyağından vazgeçmeyin.
  • Fasulyeyi pişirirken içine birkaç damla limon suyu damlatırsanız fasulyenin dağılmasını önler ve diri kalmasını sağlayabilirsiniz.

Düdüklü Tencere Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Özellikle eski düdüklü tencere sahibi olan kişilerin oldukça dikkat etmesi gereken, tencerenin kapağında yer alan düdüktür. Bu düdük fasulye pişerken havada kalmalıdır. Bu düdük, tencerenin içindeki havayı çıkardığı için oldukça önemli ve atlanmaması gereken bir detaydır. Hava çıkmaya başladığında düdükten ses gelecektir ve ses kesildikten sonra ise düdüğü indirebilirsiniz.
  • Eğer tencereniz yeni model bir düdüklü değilse, yemekleri pişirirken her zaman saat tutmalısınız. Bu sonraki tencere kullanımınızda size oldukça kolaylık sağlayacaktır.
  • Yemek piştikten ve ocağın altını kapattıktan sonra, bir süre tencereye dokunmamalı, kapağını hemen açmamalısınız. 15 dakika kadar bekledikten sonra tencereyi başka bir alana alabilirsiniz. Bunun nedeni ise altını kapadığınızda tencere bir süre daha kaynamaya devam edecektir. Bu riskli olabilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ