Sol Karın Boşluğum Ağrıyor

Sol Karın Boşluğum Ağrıyor

Sol karın boşluğum ağrıyor şikayeti bir çok kişinin ortak problemlerinden biridir. Karın boşluğunda hissedilen ağrı, direkt olarak bir rahatsızlık olmasa da bir çok hastalığın bulgusu olarak değerlendirilebilmektedir. Sol karın boşluğu ağrısının en yaygın nedenleri; dengesiz-sağlıksız beslenmek ve enfeksiyonel rahatsızlıklardır.

Sol karın boşluğu ağrısının hastalık olmadığından sadece rahatsızlık tanısı olarak değerlendirildiğinden bahsetmiştik. Ancak karın boşluğundaki ağrı, tek başına herhangi bir rahatsızlığın bulgusu olarak incelenemez. Uzmanlar tarafından beraberinde getirdiği diğer sorunlarla birlikte değerlendirilerek, ağrının altında yatan sorun saptanabilir.

Sol Karın Boşluğum Neden Ağrıyor?

Dengesiz ve Sağlıksız Beslenme

Gün içinde dengesiz ve sağlıksız beslenmek, bağırsak hareketlerinin ve çalışma düzeninin yavaşlamasına yani kabızlık sorununa yol açabilmektedir. Kabızlığın en bilindik belirtilerinden biri; karın ağrısıdır. Karın boşluğunda hissedilen ağrının altında yatan neden kabızlık olabilir. Dengeli ve düzenli beslenme programları sayesinde, kısa zaman içinde kabızlık dolayısıyla karın ağrısı sorunundan kurtulmak mümkündür.

Bağırsak İltihaplanması

Karın boşluğunda hissedilen ağrılar, kimi zaman enfeksiyonel veya iltihaplanma durumlarından kaynaklanmaktadır. Şayet karın ağrısıyla birlikte kişide iştahsızlık, mide bulantısı gibi başka bir takım sorunlar görülüyorsa; bağırsak iltihaplanmasından şüphe duyulabilir. Bu durumda ağrı ihmal edimemeli, bir an önce doktora gidilmelidir.

Mide ve Bağırsak Rahatsızlıkları

Sol karın boşluğunda hissedilen ağrı ile birlikte mide bulantısı ve akabinde kusma gözleniyorsa, mide-bağırsak rahatsızlıklarından şüphe duyulur. Karın ağrısı ile birlikte kusma ve mide bulantısı söz konusuysa, bir an evvel doğru tanı ve tedavi yöntemleri için uzman doktora gidilmesi önerilir.

Karın Çevresindeki Organların Çalışma Bozuklukları

Sol karın boşluğu ağrısı probleminin nedeni her zaman; dengesiz beslenme ve enfeksiyonel durumlar olmayabilir. Karnın çevresinde bulunan organlarda oluşabilecek sorunlar, karın çevresinde ağrı semptomplarına sebebiyet verebilir. Sol karın boşluğunda hissedilen ağrı; karaciğer, mide, safra kesesi, pankreas ve yemek borusu organlarındaki rahatsızlığın işaretçisi olabilir. Özellikle kadınlarda yumurtalık veya dış gebelik gibi sorunlardan kaynaklı, ağrı şikayetine sık rastlanmaktadır.

Karın boşluğu ağrısı şikayeti pek çok ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabilmektedir. Şayet şiddetli ve sık sık ağrı sorunu yaşıyorsa, sorun kesinlikle ihmal edilmemelidir. Doğru tanı ve teşhise yönelik tedavi için mutlaka uzman doktora başvurulması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ