Ağız İçinde Oluşan Morluklar

Ağız İçinde Oluşan Morluklar

Ağız içinde oluşan morluklar çeşitli hastalıklardan kaynaklı oluşabilir. Özellikle ağız içerisinde meydana gelen enfeksiyon kaynaklı hastalıklarda ağız içerisinde morluk, kızarıklık ve hatta şişlikler oluşabilmektedir.

Ağız içerisinde oluşan morluklar uzun süredir geçmiyor ise ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Özellikle oluşan morluklara ağız içerisinde oluşan şişlik şeklindeki kistler ve ara sıra yaşanılan kanamalar eşlik ediyor ise kişi acilen uzman bir hekime gitmeli ve gerekli tetkikleri yaptırmalıdır.

Ağız içerisinde oluşan morluklar, ağız kanserinin bir göstergesi olabilir. Uzun süredir sigara kullanan kişilerde sigaranın zararlı etkilerinden dolayı ağız kanseri çok sık gözlenmektedir. Aynı şekilde uzun süredir alkol kullanan özellikle bağımlılık seviyesindeki kişilerde de ağız içerisinde morluk oluşumu, şişlikler, tümörler gözlenebilir.

Lösemi hastalarında da ağız içerisinde yara ve morluk oluşumu sık sık gözlenmektedir. Bu tür hastaların oluşan yaraların iyileşmesi için çok daha dikkatli olması gerekmektedir. Ağız içerisinde özellikle dil üzerinde oluşan morluklar bazı genetik faktörlere bağlı olarak da gözlenebilmektedir.

Ağız İçinde Oluşan Morlukların Tedavisi

Ağız içerisinde oluşan morluklar küçük darbeler sonucunda oluşmuş ise genellikle tedaviye gerek kalmaz ve belli süre sonra ağız mukoza tabakasının kendisini yenilemesi ile hızlıca iyileşme gözlenir.

Bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlı olarak ağız içerisinde yara ve morluk oluşumu çok sık gözlenmektedir. Özellikle lösemi gibi direk bağışıklık sistemini etkileyen rahatsızlıklarda bu durum ciddi boyutlar alabilmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçların kullanılması bu durumun biraz daha hafiflemesini ve zamanla geçmesini sağlamaktadır.

Bazı ilaçlar yan etki ya da istenmeyen ve beklenmeyen bir etki olarak ağız içerisinde böyle durumların gözlenmesine de sebep olabilmektedir. Böyle bir durumda kişi acilen uzman bir doktora giderek durumu dile getirmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ