Parmağımda Morarma

Parmağımda Morarma

Vücudun herhangi bir yerinde morarma meydana gelebilir. Oluşan morarmalar genellikle çarpma vurma gibi travmatik olaylar sonucunda meydana gelmektedir. El, ayak parmaklarında da sık sık çarpma vurmanın etkisiyle morarma meydana gelebilir.

Travmatik etkilerden dolayı parmağımda morarma meydana geldi ancak uzun süredir geçmiyor diyorsanız birazcık endişelenmeniz gerekebilir. Travma sonrası oluşan morarmalar genellikle bir iki gün içerisinde geçmektedir. Uzun süredir geçmeyen ağrılar akıllara başka rahatsızlıkları getirmektedir. Özellikle parmaklar başta olmak üzere vücutta morarmanın meydana gelme sebepleri;

  • Bağışık sistemi rahatsızlıklarından dolayı morarma meydana gelebilir. Bu tarz morarmalar hızlı bir şekilde, tam olarak anlaşılmadan gerçekleşir. Bu tarz morarmalar akıllara lösemiyi getirmektedir. Lösemi halk arasında kan kanseri olarak da bilinmektedir. Kemik iliğinde meydana gelen patolojik bozunma bu duruma yol açar. Löseminin erken evre belirtileri arasında ciltte morarma mevcuttur.
  • Raynoud sendromu parmaklarda morarmanın gözlendiği bir hastalıktır. Bu hastalıkta özellikle el parmakları olmak üzere vücudun uzuvlarında morarma meydana gelir. Bu rahatsızlık damarlarda meydana gelen bozukluklardan dolayı kan dolaşımının bozulmasından kaynaklı meydana gelen bir hastalıktır.
  • Kullanılan ilaçların bazıları dolaşım sistemine zarar vermesi sonucunda parmaklarda morarmaya sebep olabilir. Bu tarz bir durumda ilacın kesilmesi ve doktora gidilmesi tavsiye edilir.

Parmaklarda Morarma Tedavisi

Parmaklarda vücudun en uç kısımlarını oluşturmaktadır. Bu kısımlara kalpten gelen kan kılcal damarlar aracılığı ile aktarılmaktadır. Kılcal damarlarda meydana gelebilecek bir bozukluk parmaklardaki dolaşımı etkilemekte, morarma oluşumuna sebep olabilmektedir.

Dolaşım kaynaklı bozukluklarda kalp yetmezliğinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı belirlenmeli buna göre bir tedavi yöntemi belirlenmelidir.

Aynı zamanda parmaklarda meydana gelen morarmalar soğuk hava şartlarından kaynaklanabilir. Bu tarz bir durumda parmakların kalıcı hasara uğramaması için hızlı bir şekilde çözüm bulunması, ellerin ısısını kaybetmemesi için iyi bir şekilde muhafaza edilmesi gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ