Sararmış Tüller Nasıl Beyazlatılır?

Sararmış Tüller Nasıl Beyazlatılır?

Tüller evdeki hemen hemen her şeyi çeken ve üzerinde biriktiren filtre görevi görmektedir. İçilen sigaraların dumanı, yemek kokuları, oda parfümleri, hava kirlilikleri tüllerin kolayca sararmasına sebep olmaktadır.

Tüller bu kadar kolay sararır ancak tüllerin temizlenmesi, sararmış tüllerin beyazlatılması o kadar da kolay değildir. İşte merak edilen ve her ev hanımın hayali olan kar gibi bembeyaz tüllere sahip olmak için aşağıdaki yöntemleri adım adım takip ediniz.

1-)İlk yıkama yapın

Tülün üzerindeki kaba kiri akıtmak ve beyazlatma işlemini daha kolay gerçekleştirebilmek için öncelikle ilk yıkama işlemini yapın. Bu işlemi çamaşır makinenizdeki kısa program ile de yapabilirsiniz. İsterseniz ilk yıkama işlemini derin bir çamaşır kabı içerisinde tülü, ılık su içerisinde bekleterek de yapabilirsiniz.

2-)Tül beyazlatıcı maddeler kullanın

Tülü yıkarken sadece deterjan koymakla yetinmeyiniz. Deterjan sade tülün üzerindeki kaba lekelerin çıkmasını sağlar. Tülün kar gibi beyaz olmasını istiyorsanız, piyasada bulunan tüllerin beyazlaması için kullanılan kaliteli tül beyazlaştırıcılardan kullanın. Tüllerinizi yıkarken deterjan gözüne bu maddelerden koymanız yeterli olacaktır.

3-)Bulaşık deterjanı kullanın

Evet yanlış duymadınız bulaşıklarınızı yıkamak için kullandığınız bulaşık deterjanı tabletlerini tüllerin beyazlaşması için kullanabilirsiniz. Sonucu gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız.

Tek yapmanız gereken çamaşır makinesinin deterjan gözüne bulaşık deterjanı tabletlerinde iki adet koyun ve üzerine bir çorba kaşığı şeker ilave edin. Tülü normal yıkama standartlarına uygun olarak makinede yıkayınız. Sonuçtan çok memnun kalacaksınız.

NOT: Tüllerin beyazlatılması ev hanımlarının en fazla emek harcadığı işlemlerden birisidir. Bu sebeple tüllerin beyazlatılmasını düşünmeden önce tüllerin sararmaması için ne yapabilirim diye düşünmek daha mantıklı ve daha tasarrufludur. Bu sebeple evde sigara içmemek ve yemek yapıldığı esnada mutfak kapısını kapamak alınacak en basit ve en etkili yöntemlerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ