Sucuk Kokusu Nasıl Geçer?

Sucuk Kokusu Nasıl Geçer?

Et seven toplumsal yapımız ile pek çok et ürünleri ürettiğimiz coğrafyamızda et ürünleri çeşitliliği oldukça fazladır. Yöreye göre değişim gösteren et ürünlerimizin tatları kadar üretim tarihleri de köklü bir geçmişe sahiptir. Pastırma ve sucuk bu et ürünlerinin başta gelen temsilcileri olmakla beraber dünya çapında da ülkemizi temsil eden gıdalardır.

Sucuğun ilk üretim yeri bilinmemekle beraber anavatanı Anadolu olarak geçmektedir ve sucuk, pastırma diyarı olarak bilinen Kayseri sucuğun şehri diye kabul edilmektedir. Rivayetlere göre sucuğun lezzetinin Erciyes dağının esintilerinden geldiği de söylenmektedir.

Et tüketimi oldukça fazla olan toplumumuzda sucuğun ilk icadı da bu ihtiyaç doğrultusunda gelişmiştir. Bol baharatlı yapısı ile bozulmaya karşı dirençli olan kıyma, sıcaklardan etkilenmemesi için de bağırsaklara doldurulduğunda daha uzun süre muhafaza edilebilmiştir. Böylelikle bol baharatlı kıymanın muhafazası için geliştirilen yöntemler sucuğun icadına vesile olmuştur.

İçeriğindeki fazla baharat ve et oranından dolayı oldukça aromalı olan sucuk tüketildiğinde ya da muhafaza edilirken koku sorunu ile kişileri karışı karşıya getirmektedir.

Ağızdaki Sucuk Kokusu Nasıl Geçer?

Genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilen sucuk, bazı bireylerde gün boyu ağız kokusuna sebep olmaktadır. Bu durum bireyleri günlük hayatın koşuşturmacasında zor durumda bırakmaktadır.

Dişlerin arasını diş ipi ile temizledikten sonra diş fırçalama, gargara kullanımı kokuyu gidermektedir. Fakat ağızda bulunan 50 trilyon kadar mikrobiyal organizmayı düşündüğümüzde diş fırçalama ve gargara etkisi kısa süren bir yöntemdir.

Alternatif olarak evde bulunan baharatlar ağızdaki sucuk kokusunu gidermede kullanılabilir. Karanfil, zencefil, anason çiğnenerek kötü kokular giderilebilir.

Ve herkes tarafından bilinen ve sıklıkla kullanılan bir diğer koku giderici yöntem ise maydanoz çiğnemektir. Maydanoz doğal nefes temizleyici bir bitkidir.

Dolaptaki Sucuk Kokusu Nasıl Geçer?

Sucuk yoğun baharatı ve et içeriği ile aroması oldukça keskin bir et ürünüdür. Muhafaza edildiği dolapları bile kokusu ile etkisi altına alan sucuk, bireylere koku problemi yaratmaktadır.
Buzdolabında oluşan sucuk kokusu problemi için kesilmiş yarım limon, iki parça kömür ya da bardağa konulmuş bir miktar süt kullanılabilinir.

Daha uğraşlı bir çözüm olarak ise buzdolabını sirkeli su ile silmek de etkili bir yöntemdir. Bilindiği üzere sirke antibakteriyel ve diğer temizlik ürünlerine göre daha doğal olan yapısı ile sağlımız için oldukça faydalıdır. Dolabınızı sirkeli su ile sildiğinizde dolapta muhafaza ettiğiniz diğer ürünlerinizin de muhafaza süresi uzayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ