Sushi Nasıl Yenir?

Sushi Nasıl Yenir?

Sushi genellikle halkalar şeklinde tüketilen Japon mutfağına özel bir yiyecek olduğu için çatal kullanılarak tüketilen bir yemek değildir. Sushi yemek için Japonya’da ve Çin’de kullanılan chopstick adı verilen çubuklar kullanılır. Sushi sunumunda çeşitli soslar da kullanılır. Bu soslar sayesinde sushiler farklı lezzetlerle birleşerek daha keyifli bir tat sunar. Bu soslar genellikle soya sosu ve wasabidir. Soya sosu tuz oranının yüksek olması ile bilinirken wasabi acılığı ile bilinir. Sushi için özel olarak hazırlanan pilavın tuzu olmadığı için soya sos yemek istediğiniz sushi’ye oldukça iyi bir tat verecektir. Bunun yanı sıra acı severler için wasabi de oldukça lezzetli bir sos olarak sushinin yanında yer alır.

Sushi Nedir?

Sushi, Japon mutfağına ait yöresel bir lezzettir. Sushi kendi içinde farklı çeşitlere ayrılmaktadır. Bunun nedeni ise sunum farklılıklarıdır. Genel olarak tüm sushi çeşitleri pilav ve çiğ balıktan elde edilmektedir. Ancak sunum şekilleri farklılık gösterir. Bu durumda sushi’nin çeşitliliğini sağlar. Ancak gerek Japonya’da gerekse farklı ülkelerde en çok tüketilen sushi maki çeşididir. Bir diğer adı da sushi roll olan maki yuvarlak şekilli ortalama 1 cm kalınlığında porsiyonlar şeklinde servis edilir. Sushi yapımında çiğ balık pirinç ve yosun kullanılır. Çiğ balığın etrafında pilav bulunur ve yosun yardımı ile sabit tutulur. Sushi yapımında kullanılan pirinç özel bir pirinç türüdür ve çok fazla yıkanarak özel yöntemlerle hazırlanır. Bu pirinç ile hazırlanan pilav pirinç sirkesi, şeker ve tuz kullanılarak tatlandırılır.

Sushi Yeme Yöntemleri Nelerdir?

Sushi farklı şekillerde yemek için uygun yemeklerden biridir. Bunun temel nedeni ise sushi’nin 4 temel çeşidinin bulunmasıdır. Bu çeşitlilik sayesinde farklı sunum şekilleri ile birlikte farklı tarzlarda hazırlanan sushiler olmasıdır. En yaygın tüketim maki olsa da bunun yanı sıra nigiri, uramaki ve sashimi çeşitleri de bulunur. Farklı çeşitleri olsa da sushinin ortak noktası tek lokmalık büyüklüklerde hazırlanmasıdır. Bu nedenle sushiyi kesmeden ısırmadan tek lokma olarak yemek gerekir. Sushi hazırlanırken tek lokmayı geçmeyecek büyüklüklerde hazırlandığı için rahatlıkla tüketilebilir.

Sushi Çubuğu Nasıl Kullanılır?

Sushi Çubuğu olarak bilinen çubukların adı chopstikstir. Chopsticks kullanımı ilk denemelerde zorlu olsa da oldukça kolaydır. Chopstickslerin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Ancak genel olarak bu çubukların bir ucu inceyken diğer ucu daha kalındır. İnce kısımları yemekleri tutmak için kullanılır. Bu nedenle çubuklardan birini orta noktasından kalem tutar gibi işaret parmağı, orta parmak ve başparmak yardımı ile tutun. Daha sonra diğer çubuğu tuttuğunuz çubuğun altından başparmağınızın yanından sokarak yüzük parmağınızın üzerine denk getirin. Altta kalan çubuk sabit çubuktur. Yukarıdaki çubuğu ise işaret ve orta parmağınızı kullanarak hareket ettirebilirsiniz.

NOT: İsteğe bağlı olarak soya sosunu ve wasabiyi karıştırarak birlikte tüketebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ