Yağmur Suyu İletken mi Yalıtkan mı?

Yağmur Suyu İletken mi Yalıtkan mı?

Fen derslerinde sıklıkla karşılaştığımız su iletken mi? sorusu aslında güncel bir bilgidir fakat zamanla unutulur. Bilgilerinizi tazelemek ve hatırlatmak adına aşağıdaki yazımızda yağmur suyunun iletken mi yalıtkan mı olduğunu okuyabilirsiniz.

Yağmur Suyu İletken mi Yalıtkan mı?

Su aslında iletken değildir. Yağmur suyu da saf su olarak bilindiği için yine iletken sayılmamaktadır. Fakat tuzlu su iletkendir. Çünkü bir sıvının iletken olabilmesi için içerisinde iyonların bulunması gerekmektedir. Tuzlu suda ise bu iyonlar mevcuttur. Yağmur suyu asidik olarak geçmektedir.

Yağmur suyunun asidik olması, aslında oldukça anlaşılır bir biçimde anlatmak gerekirse, belirli su kaynaklarının ya da çeşitli suların buharlaşması sonucu oluşur. Bu buharlaşma da atmosfere karışan zehirli gazların etkisiyle, yağmur suyunun asidik özellikte olmasını sağlamaktadır.

Yağmur Yağarken Elektrik Direklerine Yaklaşmak

Yağmur suyunun saf olduğunu ve iletken olmadığından bahsetmiştik. Peki yağışlı havalarda neden elektrik direklerine yaklaşmamalıyız? Kava karıştırıcı bir konu gibi dursa da aslında oldukça anlaşılabilir.

Yukarıda size yağmur suyunun aslında çeşitli suların buharlaşması ile meydana geldiğini söylemiştik. Saf yağmur elektriği iletmiyor olsa da, elektrik direğine düşen yağmur bu düşme esnasında bazı maddeleri içerisine karıştırdığı için aslında saf su olmaktan çıkıyor. Bu yüzden de yağmurlu havalarda elektrik direklerine dokunmak ya da yakınında bulunmak zararlı olabilmektedir.

Yağmur Suyunun Faydaları Nelerdir?

Yağmur suyu, tüm canlılar için ihtiyaç ve doğa için ise önemli bir kaynaktır. Kozmetik açıdan incelendiğinde oldukça faydalı olduğu gibi yaşam ihtiyaçları olarak baktığımızda da yine oldukça önemlidir. Yağmur suyunun faydalarından kısaca bahsetmemiz gerekirse;

  • İnsan cildi için yağmur suyu oldukça faydalıdır. İçerisindeki maddelerden dolayı cildi dinç tutmaktadır. Yaşlanma belirtilerinin oluşmasını yavaşlar.
  • Genel olarak yağmur altında ıslanmak bile vücudun dinginleşmesini ve sakinleşmesini sağlar.
  • Canlıların yaşamını sürdürmesi için gereklidir. Aynı şekilde biz insanlar içinde su olmadan yaşamın devam etmesi mümkün değildir.
  • Saçların daha sağlıklı uzamasını sağlar ve saçları beslemektedir.
  • Atmosferdeki kirli tozların yeryüzüne inmesini engeller ve gökyüzünün temizlenmesini sağlar.
    Yağmur suyunun yararları kadar zararları da vardır fakat bu zararlar doğanın kendisinden ya da yağmurdan değil tamamen insanlardan gelmektedir. Yanlış yapılaşma, kentleşmeden ötürü yağmurdan kaynaklı can ve mal kayıpları yaşanabilmektedir.

Yağmur Suyunun İçilmesi

Yağmur suyu içilebilir bir sudur. Hatta günümüzde kullandığımız musluk suları da aslında yağmur suyudur. Evimize kadar gelen yağmur suları belirli işlemlerden geçirilerek içerisinde bulunan bakterilerin azaltılması sağlanır. %100 olarak kesinlikle temiz olmadığını belirtmek gerekmektedir. Şöyle ki, suyun az da olsa içilebilir hale dönüşmesi için içerisine son yıllarda kimyasal da karışabilmektedir. Bu yüzden direkt olarak musluk suyu tüketmemenizi öneririz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ