Süt Maydanoz Buharı Ne Zaman Yapılır?

Süt Maydanoz Buharı Ne Zaman Yapılır?

Süt ve maydanoz buharı enfeksiyona bağlı olarak meydana gelen gebe kalmama sorununu ortadan kaldırmak için yapılan bir yöntemdir. Gerçekten işe yarar mı bilinmez fakat bu iki gıda maddesi de zararlı olmadığı ve direkt olarak cilde uygulandığı için denenebilir bir yöntem. Ama kesin bir çözüme kavuşmanız için bizce bir kadın doğum doktoruna gözükmenizde fayda var.

Süt Maydanoz Buharı Ne Zaman Yapılır?

Süt ve maydanoz buharı, gebe kalamayan kadınların başvurduğu doğal bir yöntemdir. Bu uygulamayı regl döneminizden sonraki 10. Günden itibaren yumurtlama döneminize bağlı olarak 3 gün uygulamanız ve ardından cinsel ilişkiye girmeniz gerekmektedir.

Bu yöntem doğal olmasından dolayı çocuk sahibi olmak isteyen kadınların denediği bir yöntemdir. Doğru bir şekilde uygulanması sonucunda gebe kalınıyor mu? Ya da bu uygulamadan dolayı mı gebe kalınıyor? Bilemiyoruz. Fakat son dönemlerde sıklıkla uygulanması ve önerilmesinden dolayı konu ile ilgili bilgilendirme amacıyla bu yazıyı yazmaya ihtiyaç duyduk.

Süt Ve Maydanoz Buharı Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • Yarım kilo süt
  • Bir demet maydanoz

Yapılışı;

Öncelikle yarım kilo sütü bir tencere içine boşaltıyorsunuz. Daha sonrasında bir demet maydanozu bu sütün içine doğrayın ve kaynatın. Giysilerinizi tamamen çıkardıktan sonra kaynayan sütü ocaktan alın ve başka bir kap içerisine boşalttıktan sonra belinize bir çarşaf veya battaniye alarak üzerine doğru çömelin. Bu buhar genital bölge ve içerisinde bulunan enfeksiyonların atılmasını sağlayacaktır. Bu işlemi gün içinde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Aynı şekilde en az 2 gün bu işlemi yaptıktan sonra cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Bu uygulama döneminde ise üşütmemeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Yani mümkün olduğunca kendinizi sıcak tutmalısınız.

Bu işlemden önce belirtmemiz gerekiyor, kadınların bir yumurtlama dönemi vardır. Yani regl olduktan sonra 13 ile 15. Gün yumurtlama dönemi olarak geçer. Bilhassa bu dönemlerde bu işlemin yapılması daha doğru olacaktır.

Bu buhar uygulamasını denemeden önce bizim size bir uyarımız var; buhar direkt olarak genital bölgeye doğru gideceği için ve o bölgenin hassas olmasından dolayı cilt yanıklarına sebep olabilmektedir. Bu yüzden dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Süt ve Maydanoz Buharı Uygulamak Ne Kadar Doğru?

Süt ve maydanoz buharının gebelikte %100 etkisinin olduğunu söylememiz çok zor fakat genital bölge içerisindeki enfeksiyonları temizlediği bilinmektedir. Bu enfeksiyonlar kimi zaman akıntı, vajina bölgesinde kaşıntı, reglide düzensizlik, regl dönemlerinde şiddetli ağrı (normalde regliniz ağrılı geçmiyorsa) gibi kendini gösterebilmektedir. Bu enfeksiyonun ilerleyen aşamalarında ise dış gebelik, düşük gibi problemler yaşanabilmektedir. Bu konuda kafa karışıklığı yaşıyorsanız ve neyden kaynaklandığından emin değilseniz bu tarz uygulamaları denemeden evvel bir kadın doğum doktoruna danışmanızda fayda vardır.

Gebelik konusunda size ufak bir bilgi vermemiz gerekirse; gebe kalma işlemini kadın tek başına üstlenmiyor. Yani çocuğunuzun olmamasının sebebi aslında sizinle ilgili bir durum olmayabilir. Herhangi bir müdahale uygulamadan önce sperm sayısının düşük olması, yaş, psikolojik etkenler gibi hamileliği etkileyen durumları da göz önüne almalısınız. Bu yüzden doktorunuz ile görüştükten sonra herhangi bir problem olmadığını düşündüğünüzde ve doktorunuz da onay verirse ancak bu yöntemi denemenizi öneriyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ