Kalan Salçalı Makarna Nasıl Değerlendirilir?

Kalan Salçalı Makarna Nasıl Değerlendirilir?

Az miktarda kalan salçalı makarnalar daha çabuk bir şekilde değerlendirilebilmektedir. Börek olarak değerlendirebileceğiniz gibi mantı kıvamında soslayıp da tüketebilirsiniz. Kısaca nasıl değerlendirebileceğinizden bahsetmemiz gerekirse;

Kalan Salçalı Makarna Nasıl Değerlendirilir?

Biz aşağıda artmış salçalı makarnanızı nasıl değerlendirebileceğiniz konusunda birkaç alternatiften bahsettik. Siz de dilerseniz yaratıcılığınızı kullanarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

1-)Börek Yapabilirsiniz

Börek deyince aklınıza yufkalı hamurlu bir şey gelmesin. Bahsettiğimiz daha çabuk hazırlanabilen ve biraz da fırında makarna gibi bir börek. Makarnanın bir kısmını tepsi hatta borcam üzerine dökün ve üzerine ise sosis, biber koyun. Sonrasında ise makarnanın kalan yarısını üzerine döktükten sonra en üst kısma makarnaları kapatacak kadar kaşar dökün ve fırına verin. Enfes bir lezzetle karşılaşacağınız gibi artık makarnayı bu şekilde bol bol fırınlayacağınızdan da eminiz.

2-)Soslayın

Makarnanızın üzerine kıyma kavurun ve dökün. Sonrasında ise sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış pul biber ile üzerini süsleyip aynı bir mantıymış gibi tüketebilirsiniz. Özellikle az miktarda kalan makarnalar için uygulanabilecek en pratik ve kullanışlı yöntemlerden biridir.

3-)Makarna Salatası Yapabilirsiniz

Makarnanızın içine mayonez, yoğurt, garnitür koyun ve karıştırın. Normalde bildiğimiz salçasız makarna salatasının birebiri hatta yalnızca salçalısını hazırlamış olacaksınız. Fakat makarnasını çöpe atmak istemeyenler için uygulanabilecek bir diğer pratik yöntemlerden olduğunu kolaylıkla söyleyebiliriz.

4-)Soteli Makarna Yapabilirsiniz

Bu özellikle fazla kalmış makarnalar için alternatif bir yemektir. Öncelikle kuşbaşı et alıyorsunuz ve bu eti aynı sote yapar gibi, malzemelerini baharatlarını bir tencere içine katıp karıştırıyorsunuz. Etin piştiğini gördükten sonra ısıtmamış fakat dolaptan çıkarmış olduğunuz makarnayı da katın içine ve iyice karıştırın. Bu şekilde hem oldukça doyurucu bir yemek elde etmiş, hem de makarnanızı çöpe atmaktan kurtarmış olurusunuz.

Makarna Nasıl Saklanmalıdır?

Makarna çok sık tüketilen ve özellikle çok acıktığımız zamanlarda elimizin altında her daim olması ve çabuk pişirebilmesi nedeniyle vazgeçemediğimiz bir yemektedir. Diyoruz ya genelde çok acıktığımız zamanlarda hemen yapabiliyoruz diye, işte böyle zamanlarda göze az geldiği için fazla miktarda makarna pişirip sonra artanını saklaya saklaya bozabiliyoruz. Bu şekilde olmasın, ben bundan başka bir yemek yapayım derseniz tabii ki yukarıdaki alternatifleri uygulayabilirsiniz fakat bunları uygulamadan önce makarnanızı iyi bir şekilde muhafaza etmeniz de oldukça önemlidir.

  • Makarnayı saklarken her zaman hava almadığından emin olmanız gerekmektedir. Özellikle yeni piÅŸirmiÅŸ olduÄŸunuz makarnanın aÄŸzını uzun süre açık bırakmamalısınız ve soÄŸuduktan sonra eÄŸer yemeyecekseniz hemen buzdolabında muhafaza etmelisiniz.
  • Ertesi gün bile rahatlıkla tüketebileceÄŸiniz bu makarnayı mümkün olduÄŸunca 2 gün içerisinde tüketmeye bakın. Aksi takdirde tadında da deÄŸiÅŸimler meydana geleceÄŸinden, midenizi de rahatsız edebilecektir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ