Milföy Hamuru Kaç Dakikada Çözülür?

Milföy Hamuru Kaç Dakikada Çözülür?

Milföy hamuru ince bir hamur olduğundan dolayı buzluktan çıkarıldıktan sonra yaklaşık olarak 10 dakika içince çözülebilmektedir. Çözüldükten sonra ise istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Milföy Hamuru Kaç Dakikada Çözülür?

Marketlerde hazır olarak satılan milföy hamurları özellikle ani misafir karşılamalarında bizi oldukça kurtaran, hazırlanış süresiyle de mutfaktaki vaktimizi oldukça azaltan bir hamurdur. Dondurulduktan sonra çözülmesi de en az pişirilmesi kadar kısa sürede gerçekleşmektedir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi 10 dakika içinde rahatlıkla çözülebilmektedir.

Milföy hamuru bu kadar kullanışlı ve rahat olmasının yanında dikkat edilmesi gereken noktaları da vardır. Bunlardan biri de son kullanma tarihidir. Eğer paketiyle saklamıyorsanız, her zaman saklarken üzerine tarih yazmanız gerekmektedir.

Milföy Hamuru Kaç Derecede Pişirilmelidir?

Milföy hamuru çabuk pişirilebilen bir hamurdur. Bu yüzden tüm her şey hazır olduktan sonra fırını en fazla 200 derecede olacak şekilde ısıtmalısınız ve daha sonrasında hazırlamış olduğunuz milföy hamurlarınızı fırına verebilirsiniz. Böylelikle 20 dakika pişirerek milföy hamurlarınızı hazır hale getirebilirsiniz.

Milföy Hamuru Pişirirken Uygulayabileceğiniz Püf Noktalar

  • Son kullanma tarihi geçmiş veya iyi bir şekilde muhafaza edilmemiş milföy hamurlarının piştikten sonra kabarma sorunu vardır ya da tadında değişiklikler meydana gelebilmektedir. Bu yüzden pişirmeden önce iyi bir şekilde muhafaza ettiğinizden emin olmanız gerekmektedir.
  • Milföy hamuru kesinlikle tam olarak çözdürülmeden kullanılmamalıdır. Aksi taktirde hamur hala donmuş bir vaziyette olduğundan dolayı şekil vermeye çalışırken kırılabilir ve kullanmanız daha zor olabilmektedir.
  • Milföy hamurunun uzun bir işlemi olmadığı için aslında en büyük püf noktası çözdürülmesidir. Yine eğer tam olarak çözdürmediğiniz hamur kabarmayacağından, yapacağınız börek de istediğiniz lezzette ya da görüntüde olmayacaktır.
  • Midesi hassas olan kişiler için hem milföyün yağı hem de ekstra yağ konması kişiyi rahatsız edebilmektedir. Eğer tavada milföy kızartmak istiyorsanız ya yağ miktarını çok az koymalısınız ya da hiç yağ kullanmamanız gerekmektedir.

Milföy Hamurundan Tepsi Böreği Yapmak

Genel olarak milföy hamurları çok pratik şekiller verilerek ve içine o an el altında ne varsa, direkt malzemeler koyularak 20 dakikada pişirilebilen hamurdur. Bu şekilde pişirilmesi bile oldukça lezzetlidir fakat milföy hamurundan aynı zamanda tepsi böreği de yapabilirsiniz.

Milföy hamuru ile tepsi böreği açmak yine normal bir şekilde börek açmakla aynıdır. Burada da bu hamurları oklava kullanarak incecik açıp içine malzemenizi koyup kapatabilir ve üzerine yumurta sürebilirsiniz. Yine aynı el açması böreklerde olduğu gibi fırın tepsinin yağlı olması oldukça önemlidir. Böylelikle uygulayacağınız bu börek, hem milföy hamuru ile yapılmış gibi basit durmayacak hem de oldukça lezzetli olacaktır.

Milföy Hamurunun Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Aslında yukarıda da söylediğimiz gibi kapalı paketlerde maalesef yalnızca son kullanma tarihine bakarak anlayabilirsiniz. Paketi açtıktan sonra ise hamurun kıvamından yola çıkarak da kolaylıkla bozulup bozulmadığı anlaşılabilir. Ayrıca görüntüsü oldukça normaldir. Eğer siyah noktacıklar ya da küflenme gibi belirtiler varsa kesinlikle tüketmemelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ