Tükenmez Kalem Nasıl Silinir?

Tükenmez Kalem Nasıl Silinir?

Tükenmez kalem günümüzde hemen hemen her yazı gerektiren, imza atılması gereken durumlarda sıkça kullanılan bir kalemdir. Dolma kalem ve pilot kaleme göre daha ucuz olması ve daha kolay kullanılır olmasından dolayı daha sık tercih edilmektedir.

Tükenmez kalem ile yanlış yazı yazılması, ya da tükenmez kalemin etrafa ya da kıyafetlere bulaşması sonucunda çıkarılması bazı zamanlarda problem olabilmektedir.

Tükenmez kalem lekesini silmek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden size pratik gelenini seçerek kullanabilirsiniz. Ancak seçtiğiniz yöntemdeki talimatları etkili bir sonuç için mutlaka yerine getiriniz.

1-)Tükenmez Kalem Silgileri

Son yıllarda gelişen teknoloji her alanda küçük değişimler ile hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Tükenmez kalemlerin silinmesini sağlayan tükenmez kalem silgilerini kullanarak tükenmez kalem lekelerinden kurtulabilirsiniz. Ancak bu işlem daha çok kağıt üzerinde yapılan hataları düzeltmek için geçerlidir.

Tükenmez kalem silgileri ayrıca bu silgi ile silinme özelliğine sahip kalemler için daha etkili ve kesin sonuç vermektedir. Diğer tükenmez kalem lekelerini de azaltıcı bir etki göstermektedir.

2-)Daksil Kullanın

Tükenmez kalem ile yapılan hataların düzeltilmesi için en sık kullanılan ve pratik olan yöntemlerden bir diğeri daksildir. Daksil, tükenmez kalem ile yapılan hataların kolayca kapatılmasını sağlar. İçermiş olduğu kimyasal yapı tükenmez kalem lekesini silmeye yönelik değil, kapatmaya yöneliktir.

Çoğu zaman daksillenen bölge diğer bölgeden ayrılır. Yapılan işlemin yüzeyi daksil kullanımı için önemlidir. Ayrıca daksillenen bölgenin bir süre kurutulması gerekmektedir aksi takdirde buradaki boya etrafa yayılabilir.

3-)Ağartıcı Maddeler

Piyasada birçok konsantrasyonda ve farklı kimyasal yapılarda ağartıcı maddeler bulunmaktadır. Bu maddelerden herhangi birini kullanarak oluşmuş tükenmez kalem lekelerini silebilirsiniz.

Tükenmez kalem lekelerinden kurtulmak için kullandığınız ağartıcı kimyasalın çevre dokuya zarar vermemesi için ideal konsantrasyonlarda ve miktarlarda kullanmanızı tavsiye ederiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ