Pişmiş Makarna Kaç Günde Bozulur?

Pişmiş Makarna Kaç Günde Bozulur?

Pişmiş makarnayı uzun süre muhafaza edebilir ve bozulmadan tüketebilirsiniz. Makarnanın diğer yemeklere göre ömrü çok daha uzundur. Pilav, bulgur gibi yemek türleri kısa süre içinde bozulur ve bozulmaması için kısa süre içinde tüketiminin yapılması önerilmektedir. Pişmiş makarnanın bozulması ise bu yemek türlerine göre daha uzun bir süre içinde gerçekleşmektedir. Elbette makarna da çok uzun süre bekletilecek bir yemek türü değildir. Kişi hangi yemeği yaparsa yapsın belirli saklama koşullarına uygun bir biçimde hareket etmeli, yemekleri uzun süre dışarda bırakmamalı ve ağzını kapalı bir biçimde muhafaza etmelidir.

Pişmiş bir makarna açık alanda 2 gün boyunca saklanabilir ve bozulmaz. Ama makarnanın açıkta bırakılması uygun bir saklama yöntemi değildir ve tavsiye edilmez. Makarnanın buzdolabında saklanması halinde bir haftaya kadar tüketimi yapılabilmektedir. Bu durum hava şartlarına göre de farklılık göstermektedir.

Makarna Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Makarnayı en uygun şekilde muhafaza edebilmek için hava şartları, makarnanın pişip pişmediği gibi detaylara çok dikkat etmek gereklidir. Makarna pişmiş ise kullanım ömrü çok daha kısadır. Yine aynı biçimde sıcak havalarda makarnanın birkaç saat içinde dışarıda kalması halinde bozulabileceği unutulmamalıdır. Makarnanın pişmemiş olanı ise çok daha uzun süre kalıcıdır. Bu gibi durumlarda makarnayı kuru bir biçimde muhafaza etmeye özen gösterilmelidir.

Pişmiş makarna tencereden alınmalı ve ağzı kapaklı bir kap içinde muhafaza edilmelidir. Bu şekilde makarnanın ömrü çok daha uzun olacaktır. Bu durum sade makarna için geçerlidir. Soslu, tavuklu makarnalar kısa süre içinde bozulduğu için daha önce muhafaza edilmesine özen gösterilmelidir. Sade ve pişmiş bir makarna buzdolabında, ağzı kapalı olacak biçimde birkaç gün boyunca tüketilebilir.

Sade Makarna Nasıl Yapılır?

Gerekli Malzemeler:

  • Bir paket makarna,
  • Tereyağ ya da margarin,
  • Bir miktar sıvı yağ,
  • Tuz

Yapılışı:

  • En basit yemek tariflerinden birisi olan sade makarnayı yapmak oldukça pratiktir. Öncelikle derin bir tencere içine yarısına gelecek kadar su ekleyin.
  • Su kaynadıktan sonra istediğiniz tür makarnayı suyun içine ekleyin ve karıştırın.
  • Makarnanın dibi tutmaması için içine bir miktar tuz ve bir kaşık kadar sıvı yağ eklemeniz uygun bir yöntem olacaktır.
  • Makarna yumuşayana kadar haşlayın ve sonrasında makarnayı süzün.
  • Makarna süzülürken aynı tencerenin kurumasını bekleyin ve sonrasında tencereye margarin ile tereyağı birlikte ekleyin.
  • Ocağın altını yakın ve yağlar eriyince süzülmüş makarnayı tencereyi ekleyin ve karıştırın.
  • Makarnayı bir süre boyunca tahta kaşık ile karıştırdıktan sonra altını kapatabilir, soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ