Turşu Suyu Neden Bulanık Olur?

Turşu Suyu Neden Bulanık Olur?

Evde turşu kurmaya tercih eden kişilerin sıklıkla karşılaştığı sorunlardan birisi turşu suyunun bulanık olmasıdır. Yemeklerin yanında tercih edilen turşu çok lezzetli bir tada sahiptir. Dünyada en çok turşu tüketimi yapılan birisi Türkiye’dir ve ülkemizde birçok farklı maddeden turşu kurmak mümkündür. Turşuların birçok farklı çeşidini dilerseniz evde kendiniz yapabilir ya da hazır olarak satın alabilirsiniz. Turşular birçok market, bakkalda cam şişe içinde satılmaktadır.

Evde turşu kurmak da çok tercih edilen bir yöntemdir. Evde turşu yapmak çok basittir yalnızca turşunun yeterli kıvama gelene kadar bekletilmesi zaman alan bir işlemdir. İstediğiniz sebzeden turşu kurabilir ve ana yemeğin yanında zevkle tadabilirsiniz.

Turşu Suyu Neden Bulanır?

Turşu suyu bulanması turşu yaparken karşımıza çıkan sorunlardan birisidir. Turşu suyunun bulanık olmasının birçok farklı sebebi olabileceği unutulmamalıdır. Turşu için gerekli malzemelerden bir tanesinin bile eksik olması turşu suyunu bulandırabilecek bir etken olabilir. Turşunun önemli bir maddesi olan sirkenin kullanılmaması da turşu suyunu bulandıran nedenlerin başında gelmektedir. Turşu suyunu bulandırmamak için sirke kullanımı yapmaya çok özen göstermek gereklidir.

Turşu suyunun bulanık olmasının diğer bir sebebi de musluk suyu kullanımı yapılmasıdır. Bulanıklığı önlemek ve daha temiz bir kullanım yapabilmek için turşu kurarken musluk suyu kullanımı yerine temiz su kullanımı yapılmasına özen gösterilmelidir.

Turşu Yaparken Gerekli Püf Noktaları Nelerdir?

  • Evde turşu kuracak kişilerin dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi temiz su kullanımı yapılmasıdır. Turşu içine kullanılacak musluk suyu turşu suyunun bulanmasına ve kötü bir görünüme neden olacak aynı zamanda turşunun da tadını bozacaktır.
  • Turşu kurarken dikkat edilmesi gereken diğer önemli nokta ise tuz kullanımıdır. Turşu için normal tuz yerine iri taneli olan kaya tuzu kullanımı yapılmalıdır. Kaya tuzu çoğu markette satılan bir üründür ve bulunması kolaydır.
  • Turşu yaparken önemli bir püf noktası da kullanılacak sebze ve meyvelerle ilgilidir. Turşu içinde kullanılacak tüm sebze ve meyvelerin taze olmasına dikkat edilmelidir. Tüm sebze ve meyveler güzelce yıkandıktan sonra turşu yapımında kullanılmalıdır.
  • Turşu yaparken kullanılabilecek ipuculardan birisi ise nohut kullanımıdır. Pişmemiş bir avuç nohutu turşuya katabilir ve daha kısa süre içinde olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Turşu yaparken kullanılacak sebze ve meyveler ufak boyutlarda kullanılmalıdır.
  • Salatalık turşusu yaparken turşu için kullanılan özel ufak boyutlu salatalıklar tercih edilmelidir.
  • Evde kendine turşu yapacak kişilerin önem vermesi gereken diğer konu da turşunun kullanıma başladıktan sonra buzdolabı içinde muhafaza edilmesidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ