Kabartma Tozlu Hamur Dolapta Bekler mi?

Kabartma Tozlu Hamur Dolapta Bekler mi?

Kabartma tozu hemen uygulanması gereken bir üründür. Aksi halde pişireceğiniz hamur işinin kabarmasını da etkilemiş olacaksınız. Mayalı hamurlar buzdolabında muhafaza edilebiliyorken, kabartma tozu eklenmiş olan hamurlar, kabartma tozunun etkisini kaybetmesinden dolayı buzdolabında muhafaza edilmemesi gerekir.

Kabartma Tozlu Hamur Dolapta Bekler mi?

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi, kabartma tozu ile hazırlanan hamurlar çabuk kabardığı için beklemeye çok da müsait değildir. Bu yüzden buzdolabında muhafaza etmeniz hamurun kabarıklığının inmesine ve ertesi gün pişirdiğinizde, hamur işinizin istediğiniz görüntüyü kaybetmesine neden olacaktır.

Normalde hazırladığınız hamuru bir gece kadar buzdolabında rahatlıkla muhafaza edebiliyorken, maalesef içinde kabartma tozu bulunan hamurlar için aynı şeyi söylemek mümkün değildir.

İçinde Kabartma Tozu Olmayan Hamur Buzdolabında Ne Kadar Saklanır?

Yaptığınız poğaça hamuru fazla geldiyse bu hamuru rahatlıkla buzdolabınızda daha sonra değerlendirmek üzere muhafaza edebilirsiniz. Hamurun mayalı olması ya da direkt un tuz su üçlemesi ile yapılmış olması fark etmemektedir. Yalnızca yumurtalı ve mayalı hamurların maksimum iki gün saklanabileceğini de hatırlatmak isteriz.

Hamurları saklarken dikkat edilmesi gereken önemli bir detay ise, her gıdada olduğu gibi hamur muhafaza ederken de hava ile temasının kesinlikle kesilmiş olması gerekmektedir. Bunu saklamak için ise hava geçirmeyen poşet, cam kapaklı hava geçirmez kap gibi ürünlerden yardım alarak hava almasını engelleyebilirsiniz.

Hamur İşlerinde Maya Mı? Kabartma Tozu Mu?

Kabartma tozu ile yapılan hamur işleri de vardır, maya ile yapılanı da. En nihayetinde aslında ikisi de hamurun kabarmasını sağlıyor. Fakat bu iki ürünü de aynı tarif üzerinde uygulamanız bazen doğru olmayabilir. Yani kabartma tozu kullanılan bir tarif ile maya kullanılan tarif aslında aynı olmayabilir.

Maya ile hazırlanan hamurlar kabartma tozu ile hazırlanan hamurlara göre daha lezzetlidir. Çünkü mayalı hamurlarda hafif ekşimsi bir tat vardır ve bu özellikle ekmek, poğaça gibi gıdalarda kendini oldukça belli edebilmektedir. Kabartma tozunda ise herhangi bir tat yoktur.

Hamurun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Hamuru doğru bir şekilde muhafaza etmiş de olsanız bazen kullanılan malzemelerin yeterince taze olmaması nedeniyle hamur da daha çabuk bir sürede bozulabiliyor. Böyle bir durum ile karşılaşmamak adına, hamuru hazırlarken kullandığınız malzemelerin her zaman taze olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Peki hamurun bozulduğunu nasıl anlarız?

  • Bozulan hamur ilk olarak koku olarak kendini belli eder. Hamurun normalde hoş bir kokusu vardır. Eğer hamurunuzu kokladığında kötü bir koku ile karşılaştıysanız kesinlikle tüketmemeniz gerekmektedir.
  • Hamurun kıvamında problemler vardır. Bu problem ise, hamurun kabarıklığının inmesi, üzerinde yeşil noktalar veya küflenme gibi olabilmektedir. Böyle bir durumda da yine hamurunuzu kesinlikle tüketmemeniz gerekmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ