Viski Enerji İçeceği İle İçilir mi?

Viski Enerji İçeceği İle İçilir mi?

Viski, normalde sek içilen bir içkidir ve enerji içeceği ile içilmemelidir. Aslında alkol oranı yüksek olan hiçbir içkinin enerji içeceği ile içilmemesi gerekir. Yazımızda aslında alkol tüketiminin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bilgi de veriyoruz. Böylece bilinçsiz bir alkol tüketimi gerçekleştirmeyerek vücudunuzu zararlı etkilerden korumuş olursunuz.

Viski Enerji İçeceği İle İçilir Mi?

Viskinin kültüründe aslında sek içilmesi vardır. Yani herhangi bir ek ürün ile karıştırılıp içilmemesi gerekmektedir. Özellikle enerji içeceği ile viskinin kesinlikle bir arada tüketilmemesi gerekir. Çünkü enerji içeceği, adından da anlaşıldığı üzere vücudun adrenalin seviyesini yükselten ve bu yolla kişiye enerji veren bir içecektir. Alkolde aslında aynı etkiyi gösterebilen bir içecektir. Yani bu iki içeceğin aynı anda tüketilmesi kan dolaşımını hızlandıracağından, kalp krizine sebep olabilmektedir. Bu yüzden mümkün olduğunca enerji içeceği her zaman tek başına içilmeli ve alkol ile karıştırılmamalıdır.

Viski içerken kullanılan biz Türklere özgü bir diğer yöntem ise viskinin içerisine soda katmaktır. Bu enerji içeceği ile kıyaslandığında daha hafif bir karışımdır çünkü soda da doğaldır. Fakat yukarıda da bahsettiğimiz gibi, viskinin kültüründe sek içilmesi gerektiği için daha çok yanında çam fıstığı ya da bitter çikolata ile tercih edilmelidir. Aynı şekilde viskiye buz koymakta yanlıştır. Yani bu tadını yumuşatmak için yapılır genelde fakat viski oda sıcaklığında içilmelidir.

Viski İçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Her alkolde olduğu gibi viski içerken de yanında bir şey tüketmeniz doğru olacaktır. Fakat her tüketilecek şey viski ile uyuşmayacağı için hafif gıdalar, yani yukarıda belirttiğimiz gibi çam fıstığı, fındık ya da bitter çikolata gibi gıdalar tercih edebilirsiniz.
  • Viski yapılırken en az 8 yıl fıçılarda bekletilir. Bu bekletme süresinin asıl nedeni ise aromasının tam anlamıyla kazanmasını sağlamak içindir. Yani sert bir içki olmasının sebebi biraz da budur. Bu yüzden mümkün herhangi bir madde ile karıştırılıp içilmemelidir. Aksi halde midenizi bulandırabilir.
  • Viskiyi soğuk değil oda sıcaklığında bekletildikten sonra içmelisiniz.
  • Viski diğer alkoller gibi 2 kadehten sonra etki göstermez. Bu yüzden biraz tehlikelidir de. Mümkün olduğunca ara vererek içmelisiniz ve hızlı içmemelisiniz.

Viski Nasıl Muhafaza Edilir?

Aslında yukarıdaki maddelerde nasıl saklanması gerektiği ile ilgili ipucu vermiş olduk. Viski genelde buzdolabında muhafaza edilir fakat aslında oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Her gıdada olduğu gibi hava ile kesinlikle temas etmemelidir. Bunun en büyük sebebi alkolün hava ile temas ettikçe etkisini kaybetmesidir.

Viskinizi eğer sıcak içmek istemiyorsanız ki, ülkemizde alkol her zaman soğuk bir şekilde tercih edilir, o zaman soğutma yöntemi olarak sadece buz kullanmanızı öneririz. Böylece hem viskinin genel kimyasına dokunmadan viskinizi tüketmiş hem de dilediğiniz soğukluğu yine kimyasını bozmadan elde etmiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ