İpek Eşarp Nasıl Yıkanır?

İpek Eşarp Nasıl Yıkanır?

İpek eşarplar, çok narin ve hassastır. Normal dokuma kumaşlardan çok farklıdır. İpek eşarp ya da ipekten yapılan ürünlerin yıkanması da normal kumaşlardan çok daha zor ve zahmetlidir. Peki ipek eşarp nasıl yıkanır?

İpek eşarp dokusu ve hoş görünüşünden dolayı kadınlar tarafından çok sık tercih edilir. Ancak ipek eşarplar çok kolay kirlenebilir ve temizlenmesi biraz problem olabilir.

İpek eşarpların temizlenmesi için kesinlikle kulaktan duyma bilgileri kullanmayınız. Aksi halde ipek eşarp kullanılmaz hale gelebilir. İpek eşarbı yıkamak için aşağıdaki maddelere çok dikkat ediniz.

İpek Eşarpları Soğuk Su ile Yıkayın

İpek eşarpları yıkama konusunda yapılan en büyük yanlış sıcak su kullanılmasıdır. İpek, sıcak sudan hemen etkilenir ve bozulur. Bu sebeple kesinlikle sıcak su kullanmayın. Eğer ipek eşarp üzerindeki leke çok ciddi ise ılık su kullanabilirsiniz.

İpek Eşarpları Elde Yıkayın

İpek eşarplar başta olmak üzere ipekten yapılmış ürünleri aksini belirtmediği sürece kesinlikle çamaşır makinesinde yıkamayınız. Çamaşır makinesi dokumasına zarar verir ve ipek eşarbın ömrünü kısaltır.

İpek Şampuanı Kullanın

İpek eşarpları yıkamak için normal çamaşır deterjanlarını kullanmayınız. Piyasada ipekten yapılmış kıyafetlerin yıkanması için satılan ipek şampuanları bulunmaktadır. Mümkün olduğu sürece bu şampuanları kullanınız.

İpek şampuanlar ekstra yük oluşturabilir ya da bazı zamanlar bulması zor olabilir. Böyle bir durumda ipek eşarpta oluşan lekeleri çıkarmak için evde kullandığınız saç şampuanlarını kullanabilirsiniz.

Kuru Temizlemeye Verin

Ekstra para yükü olmasından dolayı bu aşamayı en son düşünmenizi tavsiye ederiz. Ancak bazı durumlarda oluşan lekenin çıkarılması çok zahmetli olabilir ya da yapılan tüm işlemlere rağmen çıkmayabilir böyle bir durumda kuru temizlemeciden yararlanmak faydalı bir durumdur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ