Antrikot Yanına Ne Yapılır?

Antrikot Yanına Ne Yapılır?

Antrikotların yanında servis edilecek yiyecek fikirleri arıyorsanız yazımızı okuyarak yapacağınız servisi renklendirebilirsiniz. Öncelikle antrikotları baharat ve sıvı yağ ile marine ederek en az 2 saat en fazla ise 1 gün bekleyecek şekilde kapalı bir kapta buzdolabında marine edin. Çıkardığınız marine olmuş antrikotları yapışmaz bir tavada (tercihen döküm tava kullanılmalıdır) mühürleyin. Yanına patates ve sebzeler ile hazırlayacağınız küçük tarifler tabağınızı şenlendirecektir.

Antrikotların yanına yakışacak bir lezzet de mantar sotedir. Mantar ile ilgili bir yemek yapılırken mantarları silerek temizlemek tercih edilmelidir. Aksi durumda mantarlar kararabilir. Doğradığınız sebzelerle beraber tavada sotelediğiniz mantar, antrikot tabağına ayrı bir hava katacaktır.

Antrikot için Sos Nasıl Yapılır?

Mantar sosu: Malzeme olarak mantar, soğan, sarımsak, sıvı yağ, krema ve seçeceğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Baharat olarak tuz ve karabiberin yanında kekik de kullanmanız tavsiye edilir. Tavaya yağı koyduktan sonra kızmasını bekleyin. Küp küp ve ince olarak doğradığınız biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Biberler yumuşadığında mantarları ekleyebilirsiniz. Baharatları da ekleyerek mantarların suyunu çekene kadar pişirin. Ekleyeceğiniz birkaç yemek kaşığı krema ile birlikte koyulaşana kadar bekleyin. Sosunuz koyulaştığında hazır olacaktır.

Salçalı Sos: Salçalı sos hazırlamak için domates salçası, sıvı yağ, 150 ml soğuk su, un, soğan, sarımsak ve baharatları kullanın. Tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ koyup sarımsakları da ekleyerek soteleyin. Unu ekleyip kavurun. salça ve geri kalan malzemeyi de ekleyerek sosu pişirin.

Antrikotun Yanında Hangi Yiyecekler Yapılabilir?

Sebzelerden oluşan bir ızgara yemek, yine sebzelerden mücver yapabileceğiniz gibi fırınlanmış veya kızarmış patates de kırmızı et yemeklerinizin yanına yakışacaktır. Klasik bir lezzet isterseniz antrikot yemeğinizin yanına pirinç pilavı yapmayı da tercih edebilirsiniz. Pilavınızın çok sade görünmesini istemiyorsanız, nohut veya bezelye ekleyerek tadını artırabilirsiniz.

Lokum gibi Olması için Antrikot Nasıl Pişirilmelidir?

Etin lokum kıvamında olması için sinirsiz ve dinlendirilmiş olması önemlidir. Eti marine etmelisiniz. Dinlendirildikten sonra yapılan et daha güzel bir tat verecektir. Pişerken üzerine sirke damlatabilirsiniz. Tuz ve baharatları baştan eklemeyin. Pişmesine yakın ekleyin böylece sert bir biçimde pişmesini engellersiniz.

Antrikot Yanına Şarap Seçimi

Yemeğin lezzetine göre yapılan şarap seçimi ile beraber kırmızı şaraplar genellikle yoğun tadı olan kırmızı etlerin yanında servis edilir. Hafif yemeklerde daha hafif tatlar barındıran şaraplar tercih edilir. Antrikot yemeğinin yanında kuvvetli kırmızı şaraplar tercih edilebilir. Şarabın biraz eskime yapmış olması yine sofranıza daha yakışacak bir tat vermektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ