Çikolatalı Dondurma Lekesi Nasıl Çıkar?

Çikolatalı Dondurma Lekesi Nasıl Çıkar?

Çikolatalı dondurma özellikle yaz aylarında her yaş grubundan kişinin tükettiği yazın vazgeçilmezlerinden biridir. Çikolatalı dondurmanın tadının güzel olması maalesef oluşan lekelerin de güzel olmasını sağlamıyor.

Özellikle şeker ve çikolata içermesinden dolayı çikolatalı dondurmanın oluşturduğu lekenin çıkması hayli zor ve zahmetlidir. Peki çikolatalı dondurma lekesi nasıl çıkar? Çikolatalı dondurma lekesinin çıkarılması için uygulanacak püf noktalar aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.

Çikolatalı Dondurma Lekesini Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

1-)Hızlıca Müdahale Edin

Dondurmanın özellikle yaz aylarında hızlı bir şekilde erimesi sık sık kıyafetlerimize dökülmesine sebep olmaktadır. Kıyafetlere dökülen dondurma lekelerinin bir şey olmaz diyerek önemsenmemesi ve hemen müdahale edilmemesi yapılabilecek en büyük hatalardan biridir.

Dökülen dondurma lekesini temizlemek için hızlı bir şekilde müdahale edin. Kumaşa daha fazla işlemesini engellemek için dökülen dondurmanın fazlasını etrafa bulaştırmadan bir bez yardımıyla silin.

2-)Soğuk Suda Bekletin

Dondurma lekesinin kolayca çıkarılması için yapmanız gereken ikinci aşama soğuk suda bekletilmesidir. Dondurma dökülen kıyafetinizi en az on dakika soğuk suda bekletiniz. Bazı kişiler yanlış bilgiler doğrultusunda sıcak suda bekletiyor ancak bu kesinlikle yanlış ve lekenin daha fazla işlemesine sebep olmaktadır.

3-)Bulaşık Deterjanı İlave Edin

Soğuk suda bekledikten sonra kıyafetin dondurma lekesi olan kısmına bulaşık deterjanı ilave ediniz ve yavaş yavaş eliniz ile lekeli bölgenin çitilemesini sağlayınız.

Dondurma lekesinin çok daha fazla olması durumunda bulaşık deterjanının ilave edilmesinden sonra leke çıkarıcı sprey uygulamanız gerekebilir. Leke çıkarıcı spreyi lekenin üzerine uygulayın ve bir süre ovalamadan bekleyin.

4-)Uygun Şekilde Yıkayın

Tüm bu işlemleri harfiyen yerine getirdikten sonra yapılması gereken son aşama kıyafetin yıkama talimatlarına uygun bir şekilde yıkanmasıdır. Gerekli koşullara uygun bir şekilde eliniz ile ya da çamaşır makinesinde uygun sıcaklıkta kıyafetlerinizi yıkayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ